Syyskuu oli vilkas autokaupassa

Autoalan tiedotuskeskus julkisti 2.10. autokaupan syyskuun 2023 tilastot. Käytettyjen autojen kaupassa syyskuu oli vilkas, ja kauppojen määrä kasvoi noin 5,3 prosenttia viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Koko vuoden aikana vaihtoautokauppaa on autoliikkeissä käyty noin 5,5 prosenttia vilkkaammin kuin viime vuonna.

Syyskuussa rekisteröitiin 7 481 uutta henkilöautoa, mikä on 10,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Syyskuun loppuun mennessä on tänä vuonna rekisteröity yhteensä 68 580 henkilöautoa, mikä on 9,0 prosenttia viime vuotta enemmän. Koko vuoden ensirekisteröintien arvioidaan asettuvan n. 85 000 henkilöauton tuntumaan, mikä on hieman korkeampi määrä kuin alkuvuodesta arvioitiin. Autotuotanto on palautunut lähes normaaliin tilaan komponenttipulan jälkeen, mikä näkyy uusien autojen parantuneena saatavuutena sekä rekisteröintien määrän kasvuna.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 1 139, joka on 6,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Tammi-syyskuussa on rekisteröity yhteensä 8 477 pakettiautoa, mikä on 2,7 prosenttia viime vuotta enemmän

Kuorma-autojen syyskuun rekisteröinteihin vaikutti elokuinen rekisteröintipiikki: Elokuussa tuli voimaan uusi ajopiirturivaatimus,minkä vuoksi elokuussa rekisteröitiin 557 kuorma-autoa. Syyskuussa rekisteröitiin tämän takia yhteensä vain 221 uutta kuorma-autoa, kun syyskuun rekisteröintimäärä on viime vuosina ollut keskimäärin 300. Yli 16 tonnin painoluokassa kuorma-autoja on tämän vuoden aikana rekisteröity yhteensä 2 316, mikä on 27,8 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-syyskuussa. Keskiraskaita 6–16 tonnin kuorma-autoja on syyskuun loppuun mennessä rekisteröity 148, mikä on 20,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 689, mikä on 32,2 prosenttia viime vuotta enemmän.

Sinua saattaa kiinnostaa:

Wetterin liiketoimintamalli

Wetteri Power pitää asiakkaiden pyörät pyörimässä dataohjatusti