Yrittäjäohjattua kasvua
Uniikki monimerkkiautotalo

Monimerkkiautotalo Wetteri – autokauppaa vuodesta 1960

Wetteri on monimerkkiautotalo, jonka kilpailuedun ytimessä ovat Suomen laajin merkkivalikoima laadukkaita myynti- ja huoltomerkkejä, vuosikymmenten aikana huippuunsa hiottu laaja-alainen osaaminen ja pitkäaikaiset luottamukselliset suhteet alan toimijoihin. Digitalisaation hyödyntämisessä ja data-analytiikan kehittämisessä Wetteri on ollut edelläkävijä jo pitkään.

Wetterin liiketoimintamalli kattaa koko ajoneuvokaupan arvoketjun: laaja-alaisen liiketoiminnan ytimen muodostavat uusien henkilö- ja hyötyajoneuvojen monimerkkiedustus, valtakunnallinen varaosa-, huolto- ja korjaustoiminta sekä vaihtoautoliiketoiminta, minkä lisäksi yhtiöllä on raskaan kaluston myynti- ja huoltotoimintaa.

Wetterillä on Suomen suurin valikoima henkilöautoedustuksia. Laaja henkilö- ja hyötyajoneuvojen merkkivalikoima on kilpailukykytekijä ja tärkeä orgaanisen kasvun elementti. Wetteri kykenee tarjoamaan sopivan ajoneuvon laajalle asiakasjoukolle, eri hintaluokissa ja erilaisissa käyttötarpeissa. Laaja merkkihuoltoedustus, asiantunteva henkilökunta ja laadukas palvelu sitouttaa asiakkaan Wetteriin auton koko elinkaaren ajaksi, mikä vähentää autoliiketoiminnan riskejä myös suhdannevaihteluissa.

Vuonna 1960 perustettu yhtiö kuuluu maan suurimpien autoliikkeiden joukkoon. Wetterin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja konserni työllistää noin 900 toimialansa ammattilaista 25 toimipisteessä. Henkilöstöstä . 75 % toimii jälkimarkkinatoiminnassa. Wetteri on ensimmäisenä autoalan toimijana sitoutunut Autoalan green deal -ilmastosopimukseen.

Wetterillä on vahvat näytöt kasvusta. Vahva brändiportfoliomme ja jälkimarkkinapalvelumme tasaavat markkinoiden heilahtelua ja tarjoavat ennustettavuutta epävakaissa markkinaolosuhteissa.

Wetteri on uniikki autoalan pörssiyhtö

Wetteri on uniikki autoalan pörssiyhtiö, jonka liiketoimintamalli luo vakautta suhdanteissa sekä vakaata kassavirtaa.
Visiomme

Olemme Suomen suurin täyden palvelun monimerkkiautotalo ja toimialamme kannattavin toimija vuoteen 2025 mennessä.

Strateginen tavoitteemme

Strateginen tavoitteemme on kasvaa Suomen suurimmaksi täyden palvelun monimerkkiautotaloksi ja toimialamme kannattavimmaksi yhtiöksi vuoteen 2025 mennessä. Kasvu tapahtuu yritysostoin ja orgaanisesti.

Autoala on historiallisessa murrostilassa. Muuttuvat jakelutiet ja päästöttömät teknologiat muovaavat markkinaa kohti suurempia yksiköitä. Suuret toimijat hyötyvät volyymieduista ja synergiahyötyjen myötä paranevasta kannattavuudesta. Autoalan murros on Wetterin kasvun ajuri.

Missiomme

Me olemme sujuvan liikenteen mahdollistaja, luotettu kumppani sekä autoalan digitalisaation edelläkävijä.

Olemme tärkeä toimija yhteisellä matkalla kohti päästötöntä autoilua. Kasvamme yrittäjäohjatusti ja tuotamme omistajillemme kestävää arvoa.