Yrittäjäohjattua kasvua
Uniikki monimerkkiautotalo

Monimerkkiautotalo Wetteri – autokauppaa vuodesta 1960

Wetteri on monimerkkiautotalo, jonka kilpailuedun ytimessä ovat Suomen laajin merkkivalikoima laadukkaita myynti- ja huoltomerkkejä, vuosikymmenten aikana huippuunsa hiottu laaja-alainen osaaminen ja pitkäaikaiset luottamukselliset suhteet alan toimijoihin. Digitalisaation hyödyntämisessä ja data-analytiikan kehittämisessä Wetteri on ollut edelläkävijä jo pitkään.

Wetterin liiketoimintamalli kattaa koko ajoneuvokaupan arvoketjun: laaja-alaisen liiketoiminnan ytimen muodostavat uusien henkilö- ja hyötyajoneuvojen monimerkkiedustus, valtakunnallinen varaosa-, huolto- ja korjaustoiminta sekä vaihtoautoliiketoiminta, minkä lisäksi yhtiöllä on raskaan kaluston myynti- ja huoltotoimintaa.

Wetterilllä on Suomen suurin valikoima henkilöautoedustuksia. Myynti- ja huoltoedustuksiin kuuluvat Volvo-, Ford-, Mazda-, BMW-, Honda-, Hyundai-, Renault-, Dacia-, Škoda-, Mercedes-Benz-, Opel- ja Polestar-henkilöautot sekä Ford-, Renault-, Dacia-, Mercedes-Benz- ja Opel-tavara-autot. Huoltoedustuksiin kuuluvat lisäksi Subaru-, Jaguar- sekä Land Rover-, Range Rover-, Alfa Romeo-, Chrysler-, Jeep-, Fiat- sekä Smart Service -huoltopalvelut.

Vuonna 1960 perustettu yhtiö kuuluu maan suurimpien autoliikkeiden joukkoon. Wetterin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja konserni työllistää noin 600 toimialansa ammattilaista 25 toimipisteessä. Henkilöstöstä yli 70 % toimii jälkimarkkinatoiminnassa. Wetteri on ensimmäisenä autoalan toimijana sitoutunut Autoalan green deal -ilmastosopimukseen.

Wetterillä on vahvat näytöt kasvusta. Vahva brändiportfoliomme ja jälkimarkkinapalvelumme tasaavat markkinoiden heilahtelua ja tarjoavat ennustettavuutta epävakaissa markkinaolosuhteissa.

Wetterin liikevaihdon kehitys

Visiomme

Olemme Suomen suurin täyden palvelun monimerkkiautotalo ja toimialamme kannattavin toimija vuoteen 2025 mennessä.

Strateginen tavoitteemme

Strateginen tavoitteemme on kasvaa Suomen suurimmaksi täyden palvelun monimerkkiautotaloksi ja toimialamme kannattavimmaksi yhtiöksi vuoteen 2025 mennessä. Kasvu tapahtuu yritysostoin ja orgaanisesti.

Autoala on historiallisessa murrostilassa. Muuttuvat jakelutiet ja päästöttömät teknologiat muovaavat markkinaa kohti suurempia yksiköitä. Suuret toimijat hyötyvät volyymieduista ja synergiahyötyjen myötä paranevasta kannattavuudesta. Autoalan murros on Wetterin kasvun ajuri.

Missiomme

Me olemme sujuvan liikenteen mahdollistaja, luotettu kumppani sekä autoalan digitalisaation edelläkävijä.

Olemme tärkeä toimija yhteisellä matkalla kohti päästötöntä autoilua. Kasvamme yrittäjäohjatusti ja tuotamme omistajillemme kestävää arvoa.