Wetteri Power pitää asiakkaiden pyörät pyörimässä

Wetteri Oyj on yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö, jonka liiketoiminta jakautuu uusia ja käytettyjä henkilö- ja hyötyajoneuvoja sekä huoltopalveluita tarjoavaan Wetteri Auto Oy:n sekä sekä Wetteri Poweriin. Wetteri Power vastaa konsernissa Volvo- ja Renault-kuorma-autojen myynnistä, Volvo kuorma- ja linja-autojen sekä Renault kuorma-autojen huolto- ja varaosapalvelusta sekä raskaan kaluston rengasmyynnistä. Wetteri Power tarjoaa myös huolto- ja varaosapalvelua maansiirtokoneisiin.

Kasvua markkinajohtajan matkassa

Volvo saavutti vuonna 2022 Suomen kaikkien aikojen korkeimman raskaiden yli 16 tonnisten kuorma-autojen markkinaosuuden, 42,5 %. Wetteri Power Volvon virallisena jälleenmyyjä- ja huoltopalvelukumppanina niin ikään jatkoi oman alueensa markkinajohtajana raskaan kaluston myynnissä.

Wetteri Powerin kautta asiakkaille päätyy raskasta kalustoa kaivosautoista sähköllä tai biokaasulla (LNG/LBG) kulkeviin kuorma-autoihin. Ajoneuvon tuleva käyttötapa ja asiakkaan tarve lisäävät oman mausteensa kuorma-auton myyntiprosessiin: kukin ajoneuvo räätälöidään yhdessä asiakkaan kanssa ajoneuvon rungosta alkaen viimeisimpään ohjaamon varusteeseen.

Wetteri Powerilla turvataan asiakkaan ansainta

Logistiikka-alalla ratkaisevaa on se, että kalusto on tuottavassa käytössä. Asiakas ansaitsee, kun pyörät pyörivät. Merkittävä osa Wetteri Powerin liiketoimintaa ovatkin pitkät huolto- ja ylläpitosopimukset. Wetteri Powerin huoltosopimuksen piiriin kuuluva kalusto on ennakoivan etädiagnostiikan piirissä, jolloin autoista kerätään dataa 24/7 Wetterin Service Centeriin. Datan avulla voidaan tunnistaa orastavia huoltotarpeita ennen kuin ongelma eskaloituu, kyetään tehostamaan huoltokäyntejä entistä paremmalla ennakoinnilla ja esimerkiksi päivittämään ohjelmistoja etänä.

Vuoden 2022 aikana Wetteri Power Oy:n Service Centerin etädiagnostiikkajärjestelmän seurannassa ajettiin yli 100 miljoonaa kilometriä Volvo ja Renault kuorma-autoilla Suomessa ja Pohjoismaissa.

Etädiagnostiikan lisäksi Wetteri Power integroituu asiakkaan liiketoimintaan myös perinteisemmillä tavoilla. Esimerkiksi kaivosajoneuvojen osalta Wetteri Powerin huolto- ja ylläpitosopimus varmistaa, että kaivospaikkakunnalla on toimintavalmiudessa huoltoammattilainen. Tavoitteena on toiminnan katkottomuus ennakoivilla huoltotöillä ja nopea reagointi yllättävissä tilanteissa, tavanomaisesta huoltoympäristöstä poikkeavissa olosuhteissa.

Logististen ruuhkahuippujen läpivientiin ja asiakkaiden nopeisiin tarpeisiin Wetteri Power tarjoaa asiakkailleen avuksi vuokrakuorma-autojen fleetin. Wetterin vuokrakalusto koostuu kaukoliikenteeseen tarkoitetuista, nykyaikaisista raskaista kuorma-autoista. Vuokrauspalvelun tehtävä on niin ikään turvata asiakkaan ansainta erityistä joustavuutta vaativissa tilanteissa.

Raskaan kaluston liiketoiminta muistuttaa teollisuuden ylläpitopalveluita – molempien tehtävänä on ennakoida ja ehkäistä tuotantokatkot ja varmistaa asiakkaan ansainta.

Wetteri Power on merkittävä ja vakaa osa konsernin liiketoimintaa

Wetteri-konsernin liiketoimintamalli poikkeaa perinteisestä autokaupasta olennaisesti: Suomen laajin merkkiedustus uusien henkilö- ja hyötyajoneuvojen myynnissä, vaihtoautojen kauppa ja omavaraisuus vaihtoautojen saatavuudessa, huolto- ja varaosapalvelut sekä vauriokorjaamo-liiketoiminta vähentävät yhtiön liiketoiminnan riskejä, tasaavat liiketoimintaa suhdanteissa ja mahdollistavat orgaanista kasvua. Raskaan kaluston myynti sekä pitkäaikaiset huolto- ja ylläpitosopimukset ovat merkittävä, hyvin kannattava osa konsernin liiketoiminnan kokonaisuutta. Integroituminen osaksi asiakkaan liiketoimintaa huoltopalveluiden ja ylläpitosopimusten kautta on omiaan luomaan pysyviä asiakassuhteita.

Lue myös:

Wetterin vahvuudet

Strategia

Wetteri ostaa Autoalo Hartikaisen – monimerkkivalikoima kasvaa