Wetteri ja Osuuskauppa Suur-Savo ovat toteuttaneet kaupan täytäntöönpanon, liiketoiminta Wetterille 1.1.2024 alkaen

Wetteri Oyj  Pörssitiedote 2.1.2024 klo 15.00

Autoalan kasvuyhtiö Wetteri Oyj tiedotti 27.10.2023 ostavansa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Vantaalla autokauppaa harjoittavan Osuuskauppa Suur-Savon autoliiketoiminnan. Ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy. Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi kaupalle hyväksynnän 8.12.2023. Kaupan täytäntöönpano on tehty 1.1.2024 ja liiketoiminta siirtyi Wetterille 1.1.2024. Liiketoiminnan kauppahinta on 1,0 miljoonaa euroa, kauppahinta on maksettu 2.1.2024Vaihto-omaisuus, arvoltaan n.10 miljoonaa euroa, siirtyy rahoitusyhtiölle kaupintarahoitukseen. Osana liiketoimintakauppaa ostaja ja myyjä ovat sopineet erillisestä 12 kuukauden rahoitussopimuksesta esittelyautojen varastoa koskien. Esittelyautovaraston arvo on 3,6 miljoonaa euroa. Wetteri jatkaa autoliiketoimintaa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Vantaalla.

Kaupan myötä Wetterin maantieteellinen läsnäolo vahvistuu sekä itäisessä että läntisessä Suomessa. Wetterin henkilöstön lukumäärä kasvaa n. 90 autoalan asiantuntijalla.

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj:

”Tämän kaupan myötä Wetteri saa tukevan jalansijan Itä-Suomessa ja asema pääkaupunkiseudulla vahvistuu. Tämä sarjassaan kolmas kauppa on osa Wetterin kasvumatkaa, jota autoalan murros vauhdittaa. Kauppojen myötä haemme synergiahyötyjä ja tehokkuutta, joita uudistuvalla autoalalla tarvitaan.”

Lisätietoja:

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

Puh. 0400 689 613, aarne.simula@wetteri.fi

Wetteri Oyj – yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö

Wetteri Oyj on yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö. Henkilö-, hyöty- ja raskaan liikenteen ajoneuvojen vähittäiskaupan lisäksi yhtiö tuottaa huolto- ja vauriokorjaamopalveluita henkilöautoista raskaaseen kalustoon. Yhtiöllä on kotimaassa 40 toimipistettä, pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yhtiö työllistää lähes 1000 henkilöä, joista n. 70 % työskentelee huolto- ja vauriokorjaamopalveluissa. Wetteri on autoalan digitalisaation edistäjä ja tärkeä toimija yhteisellä matkalla kohti päästötöntä autoilua. Lisätietoja: www.sijoittajat.wetteri.fi