Wetteri aloittaa BYD-sähköautojen myynnin ja huollon kolmella paikkakunnalla

Wetteri Oyj  Sijoittajauutinen 15.1.2024 klo 14.00

Wetteri Oyj:stä tulee Suomessa myyntiverkostoaan laajentavan BYD:n uusi jälleenmyyjä. Wetteri aloittaa merkin myynnin ja huollon Joensuussa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Autoalan kasvuyhtiö Wetterin monimerkkivalikoima laajenee BYD-edustuksen myötä kattamaan 38 henkilöautomerkkiä ja raskaan kaluston merkkiä.

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj:

“Uskomme, että maailman suurimmalla ladattavien autojen valmistajalla ja vahvasti kasvavalla BYD:llä tulee olemaan merkittävä rooli Euroopassa ja myös täällä Suomessa. BYD täydentää merkki- ja mallivalikoimaamme ja voimme tarjota entistäkin laajemmin vaihtoehtoja yhä enemmän ja enemmän sähköautoista kiinnostuneille asiakkaillemme.”

Michael Place, RSA Suomi, BYD-maajohtaja:

“Wetteri on yksi Suomen vahvimmista autoalan toimijoista ja on laajentunut viime vuosina vahvasti. On mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä Wetterin kanssa, jonka myötä voimme tarjota alan johtavaa sähköautoteknologiaa nyt myös Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Suomeen.”

Autoalan tiedotuskeskuksen tilastojen mukaan ladattavien autojen osuus ensirekisteröinnistä kasvoi viime vuonna lähes 55 prosenttiin. Täyssähköautojen osuus oli noin 34 prosenttia ja lataushybridien noin 21 prosenttia. Sähköautojen osuus on kasvanut nopeimmin työsuhdeautojen kannassa, jossa täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä kasvoi jo lähes 40 prosenttiin ja lataushybridien noin 32 prosenttiin.

Lisätietoja

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

Puh. 0400 689 613, aarne.simula@wetteri.fi

Wetteri Oyj – yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö

Wetteri Oyj on yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö. Henkilö-, hyöty- ja raskaan liikenteen ajoneuvojen vähittäiskaupan lisäksi yhtiö tuottaa huolto- ja vauriokorjaamopalveluita henkilöautoista raskaaseen kalustoon. Yhtiöllä on kotimaassa 43 toimipistettä, pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yhtiö työllistää lähes 1000 henkilöä, joista n. 70 % työskentelee huolto- ja vauriokorjaamopalveluissa. Wetteri on autoalan digitalisaation edistäjä ja tärkeä toimija yhteisellä matkalla kohti päästötöntä autoilua. Lisätietoja: www.sijoittajat.wetteri.fi

BYD

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.