Tulosvaroitus: Soprano muuttaa tulosohjaustaan

Soprano Oyj sisäpiiritieto 25.10.2019 klo 13.25

Tulosvaroitus: Soprano muuttaa tulosohjaustaan

Soprano Oyj päivittää arviotaan vuoden 2019 tulosohjauksesta. Soprano arvioi päivitetyssä tulosohjauksessaan, että Soprano konsernin liikevaihdon ennakoidaan olevan noin 15 miljoonaa euroa ja liiketuloksen olevan positiivinen. Aiemmassa tulosohjauksessaan yhtiö oli arvioinut, että Soprano Oyj konsernin liikevaihdon ja liiketuloksen ennakoidaan kasvavan vuonna 2019.

Soprano Oyj:n toimitusjohtaja Arto Tenhunen: ”Koulutusvientihankkeemme kehittyvissä maissa eivät ole edenneet onnistuneen pilottivaiheen jälkeen tilauksiksi. Kansainvälinen rahoitus- ja kilpailutusvaihe on kestänyt odotettuakin kauemmin ja lisää epävarmuutta lopputuloksesta. Kannattavuuttaan parantaakseen yhtiön on välttämätöntä pienentää panostuksia koulutusvientiin, mikäli emme lähikuukausina näe markkinoiden avautuvan odotetusti.”

”Suomessa yhtiön liiketoiminta on kannattavaa ja yhtiö on voittanut sopimuksia esimerkiksi Google Digital Garagen kouluttajakumppanina. Toisaalta ammatillisen koulutuksen uudistus edelleen siirtää aloituksia tulevaisuuteen. Kokonaisuutena Pohjoismaissa koulutuskysyntä ei ole kasvanut, Ruotsissa myös kruunun heikkeneminen pienentää konsernin liikevaihtoa ja puheet taantumasta lisäävät epävarmuutta. Hyvä uutinen on, että tilauskertymä tulevaan vuoteen on hieman aiempaa korkeammalla tasolla.”

Soprano Oyj

Lisätietoja:
Soprano Oyj, toimitusjohtaja Arto Tenhunen, +358 400 413314, arto.tenhunen@soprano.fi
talousjohtaja Panu Kauppinen, +358 44 2363740, panu.kauppinen@soprano.fi


Soprano Group – Lifelong Learning for Working Professionals
Soprano Group on Pohjoismaiden johtava yksityinen koulutusorganisaatio. Vuonna 2018 koulutuksiimme osallistui 25905 henkilöä 2250 organisaatiosta. Soprano Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Kuuden businesskoulumme 1500 koulutusohjelmaa ovat erikoistuneet informaatioteknologiaan, johtamiseen, viestintään ja kansainväliseen kauppaan. Tarjoamme diplomit, sertifikaatit ja ammattitutkinnot perinteisesti luokkahuonekoulutuksena, verkon yli remote-koulutuksena ja tekoälyavusteisena online-koulutuksena. Uuden teknologian avulla teoreettiset opinnot, käytännön projektit, testit ja keskustelut kollegoiden ja kouluttajien välillä voidaan tehdä yhä useammin kokonaan verkossa. Tavoittelemme monistettavaa ja hyvin skaalautuvaa kansainvälistä koulutusliiketoimintaa.
Sopranon omat asiantuntijat palvelevat koulutuskeskuksissa kolmessa maassa ja seitsemässä kaupungissa, Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa sekä virtuaalisesti ympäri maailman. 

Soprano Group | MIF | Infor | Johtamistaidon Opisto | Fintra | Informator | Tieturi | 
www.soprano.fi

Lisätietoja yrityksestämme ja palveluistamme:
Soprano Oyj
www.soprano.fi
Informator Tieturi Group
www.informator.se
www.tieturi.fi

Management Institute of Finland MIF
www.mif.fi
www.infor.fi
www.jto.fi
www.fintra.fi