Täsmennys 23.9.2022 klo 09.00 julkaistuun tiedotteeseen

Soprano Oyj sisäpiiritieto 27.9.2022 klo 09.00

Täsmennys 23.9.2022 klo 09.00 julkaistuun tiedotteeseen 

Soprano Oyj julkaisi 23.9.2022 pörssitiedotteen, jossa kerrottiin Simula Invest Oy:lle (Aarne Simulan määräysvaltayhteisö) syntyneestä tarjousvelvollisuudesta koskien Soprano Oyj:n osakkeita.

Tarjousvelvollisuuden katsotaan syntyneen 2.6.2022 allekirjoitetun ehdollisen osakevaihtosopimuksen perusteella. Simula Invest Oy:stä tulee järjestelyn täytäntöönpanon jälkeen yhtiön suurin osakkeenomistaja. Finanssivalvonta on 22.9.2022 antanut kannanottonsa ehdollisen osakevaihtosopimuksen synnyttämästä tarjousvelvollisuudesta. Kannanoton mukaan, Simula Invest Oy rinnastetaan osakevaihtosopimuksen myötä osakkeenomistajaan arvopaperimarkkinalain 11 luvun 6 §:n mukaisesti. Tarjousvelvollisen tulee arvopaperimarkkinalain 11 luvun 22 §:n mukaan julkaista tieto tarjousvelvollisuuden syntymisestä välittömästi ja näin ollen Soprano Oyj julkaisi asiaa koskevan tiedotteen 23.9.2022.

Simula Invest Oy toteuttaa julkisen ostotarjouksen. Lain mukaan ostotarjous on julkistettava 22.10.2022 mennessä ja ostotarjousmenettely on aloitettava kuukauden kuluessa julkistuksesta eli 22.11.2022 mennessä. Julkisessa ostotarjouksessa käytettävä hinta tulee olemaan 0,82 euroa osakkeelta.

Finanssivalvonnan kannanotto ei vaikuta osakevaihtosopimuksen täytäntöönpanoon ja järjestelyn täytäntöönpanoa jatketaan suunnitelmien mukaisesti. Tavoitteena on, että osakevaihto ja yritysjärjestely tulevat toteutumaan vuoden loppuun mennessä.

Soprano Oyj

Lisätietoja:

Simula Invest Oy, toimitusjohtaja Aarne Simula, puh. 0400 689 613, aarne.simula@wetteri.fi
Ruukki PM Oy, hallituksen puheenjohtaja Markku Kankaala, puh 040 068 5719, markku@kankaala.fi

Soprano Group – Elinikäistä oppimista ammattilaisille

Soprano Group on kasvuhakuinen kehitysyhtiö, joka keskittyy ammattilaisten elinikäiseen oppimiseen. Oppiminen tapahtuu yhä monipuolisemmin, digitaaliset etäkurssit ja itseopiskeltavat verkkokurssit ovat vakiinnuttaneet paikkaansa perinteisen läsnäkoulutuksen rinnalle. Soprano Group tarjoaa asiakkaiden hyödyksi parhaat koulutussisällöt, menetelmät ja teknologiat.

Parhaan asiakaskokemuksen takaavat kokeneet tekijät Informator Tieturi Groupissa, Management Institute of Finland MIFissä ja MIF Academyssä. Palvelemme kuudessa kaupungissa Suomessa ja Ruotsissa, verkoston kautta kymmenissä maissa sekä virtuaalisesti ympäri maailman. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 11 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 80 henkeä. Sopranon osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja: www.soprano.fi, www.mif.fi, www.tieturi.fi, www.informator.se

Wetteri Yhtiöt – Autokauppaa vuodesta 1960

Wetteri Yhtiöt kuuluu neljän suurimman suomalaisen yksityisen autoliikkeen joukkoon. Konserniin kuuluu henkilöautojen myynnistä, huollosta ja varaosaliiketoiminnasta vastaava Wetteri Oy, käytettyjen henkilöautojen myyntiin keskittynyt Autotalo Mobila Oy sekä raskaan kaluston puolella toimiva Wetteri Power Oy. Konsernin pääkonttori sijaitsee Oulussa, konsernin muut toimipisteet ovat Espoossa, Kajaanissa, Kemissä, Kempeleessä, Kokkolassa, Kuusamossa, Lahdessa, Lempäälässä, Rovaniemellä ja Ylivieskassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 332 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 600 henkilöä. Lisätietoja: www.wetteri.fi