Suomen Kulttuurirahasto merkitsi Soprano Oyj:n hybridilainan

Suomen Kulttuurirahasto on merkinnyt tänään Soprano Oyj:n liikkeeseen laskeman yhden miljoonan euron ei-vaihdettavavan hybridilainan yhtiön 15.4.2016 antaman tiedotteen mukaisesti. Hybridilaina on oman pääoman ehtoinen laina. Merkinnän maksuvälineenä käytettiin 5.6.2017 erääntyvän yhden miljoonan euron joukkovelkakirjalainan pääomaa.

Hybridilainan keskeiset ehdot ovat seuraavat: Ei-vaihdettava hybridilaina ilman eräpäivää, pääoma 1 000 000 euroa, emissiokurssi 100 % ja kuponkikorko 8,75 prosenttia. Yhtiöllä on oikeus lunastaa hybridilaina nimellisarvoon vuosittain eräpäivänä. Ellei yhtiö lunasta lainaa neljän vuoden aikana, lainan korko nousee 12,5 prosenttiin. Yhtiö ei saa jakaa osinkoa, ellei hybridilainan korkoa makseta. Hybridilainajärjestely vahvistaa yhtiön omavaraisuusastetta, mutta nostaa korkokuluja 27,5 tuhannella eurolla vuodessa.

Soprano Oyj

Lisätietoja:
CFO Jukka Virtamo, jukka.virtamo@soprano.fi, 050 308 9681

 

Soprano Oyj on palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Strategiansa mukaisesti konserni keskittyy nyt koulutus- ja konsultointitoimialojen rakennemuutoksen toteutukseen. Soprano on Pohjoismaiden suurin yritysten ja organisaatioiden kouluttaja ja Suomen johtava kansainvälistymiskonsultti. Konsernin tavoitteena on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä ja kansainvälisessä kasvussa. Tarjoamme asiakkaalle parhaan kurssitarjonnan, halutuimmat opettajat ja valmentajat sekä asiakastarpeita vastaavat nykyaikaiset koulutusmetodit ja oppimisympäristöt. Digimurros ja palveluistaminen ovat megatrendejä jotka aiheuttavat muutostarpeen ja kysynnän, johon Sopranolla on ratkaisut.

Sopranon asiantuntijat palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Tallinnassa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group | Tieturi | Johtamistaidon Opisto | Infor | Fintra | Informator