Sopranon tilinpäätös 2017 ja selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä vuodelta 2017 on julkaistu

Soprano Oyj tilinpäätös ja toimintakertomus 5.4.2018 klo 9.00

Sopranon tilinpäätös 2017 ja selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä vuodelta 2017 on julkaistu

Soprano Oyj on tänään julkaissut tilinpäätöksen vuodelta 2017. Tilinpäätös sisältää hallituksen toimintakertomuksen, konsernitilinpäätöksen sekä emoyhtiön tilinpäätöksen. Lisäksi on julkaistu selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä palkka- ja palkkioselvitys vuodelta 2017.

Tilinpäätös, toimintakertomus ja selvitykset ovat tämän tiedotteen liitteinä PDF-muodossa. Ne julkaistaan myös yhtiön verkkosivuilta www.soprano.fi.

IFRS:n mukainen osakekohtainen tulos muuttui hybridilainan korkojen käsittelyn seurauksena 2.3.2018 julkistettuun tilinpäätöstiedotteeseen nähden. Muutoksella ei ole vaikutusta tilikauden tulokseen. Laimentamaton ja laimennusvaikutuksella oikaistu osakekohtainen tulos vuodelta 2017 sekä vuodelta 2016 on 0,02 euroa (aiemmin 0,03). Lisätietoja asiasta on tilinpäätöksen sivuilla 31 ja 36. Sivun 19 rahavirtalaskelma sisältää luokittelumuutoksen, investointien rahavirrat ovat -615 tuhatta euroa (aiemmin -805) sekä rahoituksen rahavirta -467 tuhatta euroa (aiemmin -277).

Soprano Oyj

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Arto Tenhunen, 0400 413314, arto.tenhunen@soprano.fi
Talousjohtaja Panu Kauppinen, 044 236 3740, panu.kauppinen@soprano.fi

Soprano Oyj
Soprano on kehitysyhtiö, jonka emoyhtiö Soprano Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Soprano konserni koostuu 1.1.2017 alkaen kahdesta täysin omistetusta liiketoimintasegmentistä: pohjoismainen ICT-koulutukseen erikoistunut Informator Tieturi Group ja suomalainen johtamis- ja esimieskoulutukseen erikoistunut Management Institute of Finland MIF. Kolmantena raportoidaan Soprano Oyj ja sen osakkuusyhtiöt Ambientia E-commerce Oy konserni ja Brain Alliance Oy.

Koulutustoimialalla Sopranosta on kasvanut Pohjoismaiden johtava yksityinen yritysten ja organisaatioiden kouluttaja. Juuri nyt koulutus digitalisoituu ja siirtyy pilveen. Tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä sekä tarjota asiakkaalle paras kurssitarjonta, halutuimmat valmentajat sekä uusimmat oppimisympäristöt.

Kehitysyhtiö Soprano Oyj hakee uusia sijoituskohteita palveluliiketoiminnasta toimialoilta, joissa uusilla digitaalisilla palveluilla voidaan luoda merkittävää lisäarvoa.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group | MIF | Infor | Johtamistaidon Opisto | Fintra | Informator | Tieturi | www.soprano.fi

Lisätietoja yrityksestämme ja palveluistamme:
Soprano Oyj
www.soprano.fi

Management Institute of Finland MIF
www.mif.fi
www.infor.fi
www.jto.fi

Informator Tieturi Group
www.informator.se
www.tieturi.fi

wkr0006.pdf SopranoOyjselvityshallinnostapalkkioselvitys2017.pdf