Sopranon ja Ambientian verkkokauppayhtiö toteutui

Soprano Oyj, Pörssitiedote 30.6.2016 klo 22.57

Helsinki, Suomi, 2016-06-30 21:57 CEST (GLOBE NEWSWIRE) — Sopranon hallitus on hyväksynyt 9.5.2016 tiedotetun yritysjärjestelyn, jossa Soprano Oyj myy kolme verkkokauppayhtiötään Ambientia E-commerce Oy:lle osakevaihdolla. Tänään allekirjoitetun sopimuksen mukaan Soprano saa 40 prosentin ja Ambientia 60 prosentin omistusosuuden syntyvästä konsernista, johon molemmat osapuolet yhdistävät omat verkkokauppaliiketoimintansa 1.7.2016 alkaen.

– Saamme Sopranon osakkuusyhtiöksi kasvuhaluisen Ambientia E-commercen nopeasti kehittyvään verkkokauppamarkkinaan. Yhtiön palvelukseen siirtyy 33 asiantuntijaa Suomessa ja Virossa. Uusi osakkuusyhtiömme nousee heti Suomen ja Baltian johtavaksi Magento-verkkokauppatoimittajaksi, kertoo Soprano Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen.

Yritysjärjestelyllä on positiivinen vaikutus Soprano-konsernin kuluvan vuoden tulokseen. Jatkossa yhtiö panostaa kasvuun ja kannattavuuteen erityisesti digitaalisia menetelmiä hyödyntäen.

Soprano Oyj

Lisätietoja:
Talousjohtaja Jukka Virtamo, Soprano Oyj, jukka.virtamo@soprano.fi, +358 50 308 9681
Toimitusjohtaja Ville Availa, Ambientia Group Oy, ville.availa@ambientia.fi, +358 40 514 5939

Soprano Oyj on palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Keskitymme toimialoihin, joissa regulaatio on muuttumassa, markkinaehtoisuus lisääntyy ja yritysjärjestelyt ovat todennäköisiä. Erityisesti olemme kiinnostuneet toimialoista, joissa digitalisaation avulla voidaan luoda merkittävää lisäarvoa.

Soprano konserni on Pohjoismaiden suurin yritysten ja organisaatioiden kouluttaja. Tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä ja liiketoiminnan kasvattamisessa. Tarjoamme asiakkaalle parhaan kurssitarjonnan, halutuimmat valmentajat sekä asiakastarpeita vastaavat nykyaikaiset koulutusmetodit ja oppimisympäristöt.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Tallinnassa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group  | Tieturi | Johtamistaidon Opisto | Infor | MIF | Informator

Ambientia on 20-juhlavuottaan viettävä digitalisaation avainkumppani, joka keskittyy toiminnassaan yhteen asiaan: varmistamaan asiakkaiden kilpailukyvyn ja menestyksen digitaalisissa toimintaympäristöissä tarjoamalla heille parhaat mahdolliset työkalut ja ihmiset suunnittelemaan, toteuttamaan ja turvaamaan käyttäjälähtöisiä palveluja, nyt ja tulevaisuudessa.

Ambientiassa työskentelee 130 asiantuntijaa seitsemässä toimistossa Suomessa, Virossa ja Ruotsissa. Sertifioidut asiantuntijat ja syvät kumppanuussuhteet löytyvät mm. Magenton-, Liferayn-, Atlassianin- ja Redhatin teknologioiden osalta. Asiakkaina ovat mm. Suomen nimekkäimmät teollisuuden, kaupan, palvelujen ja finanssialan yritykset.