Sopranon hallitus hyväksyi Riannon myynnin

Soprano Oyj Pörssitiedote 24.05.2016 klo 9.00

Soprano Oyj:n hallitus on hyväksynyt viestintäyhtiö Rianno Communications Oy:n 49 prosentin osakkuuden ja saatavien myymisen 0,8 miljoonan euron käteissuorituksella.

Rianno Communications Oy maksoi 0,5 miljoonan euron kauppahintavelan aiemmasta yritysjärjestelystä sekä 0,2 miljoonaa euroa osakkeiden kauppahintana ja Riitta Auvinen maksoi 0,1 miljoonaa euroa osakkeiden kauppahintana.

Toteutetulla yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta konsernin liiketulokseen. Käteissuoritus vahvistaa Sopranon kassavaroja 0,8 miljoonalla eurolla ja heikentää konsernin tilikauden tulosta ensimmäisellä vuosipuoliskolla 0,3 miljoonalla eurolla.

Soprano Oyj:n talousjohtaja Jukka Virtamo: Osakkeiden kauppahinta muodostui arvioitua alhaisemmaksi, koska haimme nopealla kaupalla parannusta rahoitusasemaamme ja varoja ydinliiketoimintamme, koulutuksen ja konsultoinnin digitalisointiin. Tavoitteenamme on laaditun suunnitelman mukaisesti luopua eräistä muistakin vähemmistöosuuksistamme.

Soprano Oyj

Lisätietoja:

Soprano Oyj, talousjohtaja Jukka Virtamo, 050 308 9681, jukka.virtamo@soprano.fi, www.soprano.fi

 

Soprano Oyj on palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Keskitymme toimialoihin, joissa regulaatio on muuttumassa, markkinaehtoisuus lisääntyy ja yritysjärjestelyt ovat todennäköisiä. Erityisesti olemme kiinnostuneet toimialoista, joissa digitalisaation avulla voidaan luoda merkittävää lisäarvoa.

Soprano on Pohjoismaiden suurin yritysten ja organisaatioiden kouluttaja ja Suomen johtava kansainvälistymiskonsultti. Tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä ja kansainvälisessä kasvussa. Tarjoamme asiakkaalle parhaan kurssitarjonnan, halutuimmat valmentajat sekä asiakastarpeita vastaavat nykyaikaiset koulutusmetodit ja oppimisympäristöt.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Tallinnassa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group  | Tieturi | Johtamistaidon Opisto | Infor | MIF | Fintra | Informator