Sopranon alkuvuosi on käynnistynyt lupaavasti

Soprano Oyj:n yhtiökokous pidetään tänään 26.4.2017 klo 14 alkaen Tapahtumatalo Bankissa Helsingissä.

Katsauksessaan yhtiön toimitusjohtaja Kaisa Vikkula toteaa:

”Sopranon ensimmäinen vuosineljännes on käynnistynyt lupaavasti. Sosiaali- ja terveyssektorin suuret muutospaineet luovat kysyntää kehittämishankkeille. Myös yrityskohtaisten valmennusten kysyntä markkinoilla on vilkastunut. Liiketoimintamme kuluvan vuoden näkymät ovat merkittävästi edellisvuotista paremmat.

Molempien liiketoimintasegmenttien, Informator Tieturi Group ja Management Institute of Finland MIF, ensimmäisen kvartaalin tilintarkastamaton liiketulos oli parempi kuin edellisenä vuonna. Myös koko konserniin liiketulos normaalisti heikolla ensimmäisellä vuosineljänneksellä nousi positiiviseksi.

Suotuisaan tuloskehitykseen on vaikuttanut myyntikatemarginaalin nousu sekä viime vuonna toteutettu kolmen miljoonan euron kiinteiden kulujen leikkausohjelma. Myös konsernin yhteiset kehityshankkeet etenevät. Ensimmäiset yhteispohjoismaiset Training Cloud ohjelmat on jo myyty.

Soprano Oyj julkistaa puolivuosikatsauksen 23.8.2017.

Soprano Oyj
 
Toimitusjohtaja Kaisa Vikkula, kaisa.vikkula@soprano.fi, +358 40 548 3554, 
www.soprano.fi
 

Soprano Oyj
Soprano on kehitysyhtiö, jonka emoyhtiö Soprano Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Soprano konserni koostuu 1.1.2017 alkaen kahdesta täysin omistetusta liiketoimintasegmentistä: pohjoismainen ICT-koulutukseen erikoistunut Informator Tieturi Group ja suomalainen johtamis- ja esimieskoulutukseen erikoistunut Management Institute of Finland MIF. Kolmantena raportoidaan Soprano Oyj ja sen osakkuusyhtiöt Ambientia E-commerce Oy konserni ja Brain Alliance Oy.

Koulutustoimialalla Sopranosta on kasvanut Pohjoismaiden johtava yksityinen yritysten ja organisaatioiden kouluttaja. Juuri nyt koulutus digitalisoituu, siirtyy pilveen ja toimialajärjestelyt ovat alkaneet. Tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä sekä tarjota asiakkaalle paras kurssitarjonta, halutuimmat valmentajat sekä uusimmat oppimisympäristöt.

Kehitysyhtiö Soprano Oyj hakee uusia sijoituskohteita palveluliiketoiminnasta toimialoilta, joissa näemme rakennemuutoksen ja konsolidaation mahdollisuuksia. Erityisesti olemme kiinnostuneet yhtiöistä, joissa uusilla digitaalisilla palveluilla voidaan luoda merkittävää lisäarvoa.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group | MIF | Infor | Johtamistaidon Opisto | Informator | Tieturi | www.soprano.fi

Lisätietoja yrityksestämme ja palveluistamme:

Soprano Oyj
www.soprano.fi

Management Institute of Finland MIF
www.mif.fi
www.infor.fi
www.jto.fi

Informator Tieturi Group
www.informator.se
www.tieturi.fi