Sopranolle rahoitussopimus Kulttuurirahastolta

Suomen Kulttuurirahasto on tänään sitoutunut merkitsemään 1 miljoonalla eurolla Soprano Oyj:n ei-vaihdettavaa hybridilainaa 15.6.2016 mennessä. Merkinnän maksuvälineenä käytetään 5.6.2017 erääntyvän joukkovelkakirjalainan pääomaa.

oukkovelkakirjalainan konvertoimisella oman pääoman ehtoiseksi hybridilainaksi Soprano kehittää pääomarakennettaan täyttääkseen omavaraisuuteen liittyvät pankin lainaehdot.

Hybridilainan keskeiset ehdot ovat seuraavat: Ei-vaihdettava hybridilaina ilman eräpäivää 1.000.000 euroa 8,75 prosentin kuponkikorolla. Yhtiöllä on oikeus lunastaa hybridilaina nimellisarvoon vuosittain eräpäivänä 4 vuoden ajan, jonka jälkeen korko nousee 12,5 prosenttiin, ellei yhtiö lunasta lainaa sitä ennen. Yhtiö ei saa jakaa osinkoa, ellei hybridilainan korkoa makseta. Hybridilainajärjestely nostaa yhtiön korkokuluja 27,5 tuhannella eurolla vuodessa.  

Soprano Oyj

Lisätietoja:
CFO Jukka Virtamo, jukka.virtamo@soprano.fi, 050 308 9681

 

Soprano Oyj on palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Strategiansa mukaisesti konserni keskittyy nyt koulutus- ja konsultointitoimialojen rakennemuutoksen toteutukseen. Soprano on Pohjoismaiden suurin yritysten ja organisaatioiden kouluttaja ja Suomen johtava kansainvälistymiskonsultti. Konsernin tavoitteena on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä ja kansainvälisessä kasvussa. Tarjoamme asiakkaalle parhaan kurssitarjonnan, halutuimmat opettajat ja valmentajat sekä asiakastarpeita vastaavat nykyaikaiset koulutusmetodit ja oppimisympäristöt. Digimurros ja palveluistaminen ovat megatrendejä jotka aiheuttavat muutostarpeen ja kysynnän, johon Sopranolla on ratkaisut.

Sopranon asiantuntijat palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Tallinnassa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

 Soprano Group | Tieturi | Johtamistaidon Opisto | Infor | Aspectum | Fintra | Informator