Sopranolle rahoitussopimus EdTech tarjonnan nopeuttamiseksi

Soprano Oyj laskee liikkeelle 0,5 miljoonan euron ei-vaihdettavan hybridilainan 6.6.2017. Institutionaalinen sijoittaja on sitoutunut merkitsemään lainan.

Rahoituksen avulla Soprano pystyy nopeuttamaan koulutustarjonnan siirtymistä tekoälyä hyödyntävälle EdTech-oppimisalustalle sekä kehittämään yksilöllistä oppimiskokemusta ja vaikuttavampia oppimistuloksia. Yhtiö uskoo uusien älykkäiden palveluiden parantavan kilpailukykyä kotimarkkinoilla ja avaavan mahdollisuuksia kansainväliseen kasvuun.

Hybridilainan keskeiset ehdot ovat samat kuin 6.6.2016 liikkeeseen lasketun edellisen hybridilainan ehdot: Ei-vaihdettava hybridilaina ilman eräpäivää, pääoma 500 000 euroa, kuponkikorko 8,75 prosenttia ja emissiokurssi 100 prosenttia. Yhtiöllä on oikeus lunastaa hybridilaina nimellisarvoon vuosittain eräpäivänä. Ellei yhtiö lunasta lainaa neljän vuoden aikana, lainan korko nousee 12,5 prosenttiin. Yhtiö ei saa jakaa osinkoa, ellei hybridilainan korkoa makseta. Hybridilaina luetaan omaan pääomaan.

Nyt sovittu rahoitus korvaa yhtiön aiemmin harkitseman joukkorahoituksen, sillä yhtiö ei investoi omaan EdTech alustaan vaan keskittyy kehittämään koulutustarjonnastaan entistä kilpailukykyisempää.    

Soprano Oyj  

Lisätietoja:

Soprano Oyj, toimitusjohtaja Kaisa Vikkula, 040 5483554, kaisa.vikkula@soprano.fi, www.soprano.fi

 

Soprano Oyj
Soprano on kehitysyhtiö, jonka emoyhtiö Soprano Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Soprano konserni koostuu 1.1.2017 alkaen kahdesta täysin omistetusta liiketoimintasegmentistä: pohjoismainen ICT-koulutukseen erikoistunut Informator Tieturi Group ja suomalainen johtamis- ja esimieskoulutukseen erikoistunut Management Institute of Finland MIF. Kolmantena raportoidaan Soprano Oyj ja sen osakkuusyhtiöt Ambientia E-commerce Oy konserni ja Brain Alliance Oy.

Koulutustoimialalla Sopranosta on kasvanut Pohjoismaiden johtava yksityinen yritysten ja organisaatioiden kouluttaja. Juuri nyt koulutus digitalisoituu, siirtyy pilveen ja toimialajärjestelyt ovat alkaneet. Tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä sekä tarjota asiakkaalle paras kurssitarjonta, halutuimmat valmentajat sekä uusimmat oppimisympäristöt.

Kehitysyhtiö Soprano Oyj hakee uusia sijoituskohteita palveluliiketoiminnasta toimialoilta, joissa näemme rakennemuutoksen ja konsolidaation mahdollisuuksia. Erityisesti olemme kiinnostuneet yhtiöistä, joissa uusilla digitaalisilla palveluilla voidaan luoda merkittävää lisäarvoa.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group | MIF | Infor | Johtamistaidon Opisto | Informator | Tieturi | www.soprano.fi

Lisätietoja yrityksestämme ja palveluistamme:

Soprano Oyj
www.soprano.fi

Management Institute of Finland MIF
www.mif.fi
www.infor.fi
www.jto.fi

Informator Tieturi Group
www.informator.se
www.tieturi.fi