Soprano: Venäläisten johtajien koulutusohjelma Suomessa jatkuu pakotteista huolimatta

Presidential Academy toi 40 koulutettavaa Helsinkiin ja Tampereelle

Suomessa on tämän viikon ajan ollut koulutettavana 40 Venäjän eri alueiden korkeaa johtajaa osana Putinin ohjelmaksi kutsuttua Presidential Academy-ohjelmaa Helsingissä ja Tampereella. Venäläisten johtajien koulutuksesta vastaa suomalaiseen Soprano-konserniin kuuluva MIF koulutusyhtiö. Ohjelma on aloitettu lähes 20 vuotta sitten Presidentti Boris Jeltsinin kaudella ja yhteistyötä jatketaan pakotteista huolimatta.

”Tämä on suomalaista koulutusvientiä. Tarjoamme Venäjän alueiden hallinnolle, kuvernööreille, kaupunginjohtajille ja ministereille mahdollisuuden kouluttautua ja tutustua digitalisaation etenemiseen Suomessa, tulevaisuuden strategioihin ja konkreettisiin toteutusmalleihin eri organisaatioissa”, kertoo MIF:n rehtori Kaisa Vikkula ja jatkaa: ”Koulutuksessa ovat avustaneet MIF:n ja suomalaisten ministeriöiden lisäksi mm. eduskunta, työmarkkinajärjestöt, Helsingin kaupunki, KELA, Tampereen Yliopisto ja eri kansalaisjärjestöt. Vierailukohteista kiinnostavimmat ovat olleet Kalasataman työmaa, Innovaatiokeskus Demola Tampereella ja Arctech Helsingin Telakka.”

Venäjän presidentinhallinnon rahoittama ja Venäjän kansantalousakatemian koordinoima koulutus on johtavien virkamiesten ohjelma. Osallistujat ovat matkustaneet Suomeen eri puolilta Venäjää lähialueilta, Moskovan ministeriöistä ja kaukaisimmat tuhansien kilometrien päästä Tyynenmeren rannoilta. Koulutettavat ovat ykkös- tai kakkosjohtajia Venäjän keskushallinnossa, tasavaltojen ministeriöissä, suurissa teollisuusyrityksissä tai kaupungeissa, esimerkkinä voimakkaasti kasvava Tulan autokaupunki.

”Putinin ohjelma tarjoaa vastavuoroisesti suomalaisille yritysjohtajille mahdollisuuden tutustua potentiaalisiin uusiin markkinoihin ja tarjota palveluita suoraan yritysjohtajille ja alueiden korkeimmille päättäjille Venäjän tasavalloissa”, kertoo Sopranon hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen. ”Myös näistä vientihankkeista vastaa MIF ja yhteyksistä päättäjiin oma Pietarin toimipisteemme.”

Koulutuksen virallinen nimi on: The Russian Presidential Academy of National Economy and Public, High Level Civil Cervants Program 13.–19.11.2016.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, rehtori Kaisa Vikkula, kaisa.vikkula@soprano.fi, +358 40 548 3554
Hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen,
arto.tenhunen@soprano.fi, +358 400 413 314

Soprano Oyj on pörssilistattu palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Keskitymme toimialoihin, joissa näemme rakennemuutoksen ja konsolidaation mahdollisuuksia. Erityisesti olemme kiinnostuneet toimialoista, joissa uudet digitaaliset palvelut voivat luoda merkittävää lisäarvoa.

Sopranosta on kasvanut Pohjoismaiden suurin yritysten ja organisaatioiden kouluttaja. Juuri nyt koulutustoimiala digitalisoituu, siirtyy pilveen ja toimialajärjestelyt ovat alkaneet. Meidän tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä. Tarjoamme asiakkaalle parhaan kurssitarjonnan, halutuimmat valmentajat sekä uusimmat oppimisympäristöt. Monistamme parhaita käytäntöjä ja laajennamme koulutusosaamisen vientiä. Sopranon liikevaihdosta jo lähes puolet tulee Suomen ulkopuolelta.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group | MIF | Johtamistaidon Opisto | Infor | Tieturi | Informator | www.soprano.fi