Soprano: Uusi Informator Tieturi Group tavoittelee investointia EdTech oppimisalustaan

Soprano Oyj pörssitiedote 21.12.2016 klo 15.00

Soprano: Uusi Informator Tieturi Group tavoittelee investointia EdTech oppimisalustaan 

Informator Tieturi Group tavoittelee investointia helppokäyttöiseen oppimisalustaan, joka yhdistää kouluttajat ja koulutusta tarvitsevat samaan palveluun. Uusilla disruptiivisilla EdTech-ratkaisuilla yhtiö hakee kansainvälistä kasvua ja merkittävästi parempaa kannattavuutta.

Sopranon kokonaan omistama tytäryhtiö, tammikuun 1. päivänä 2017 aloittava Informator Tieturi Group on operatiivisesti kannattava, noin 10 miljoonan euron liikevaihtoinen ICT-koulutukseen erikoistunut, johtava yksityinen toimija Pohjoismaissa. Sen molemmat brändit ovat hyvin tunnettuja kotimarkkinoillaan. Liikevaihdosta tulee tällä hetkellä noin 70 prosenttia Ruotsista ja 30 prosenttia Suomesta.

Yhtiö on panostanut vuonna 2016 uusiin Training Cloud ja Remote Cloud Access -ratkaisuihin sekä aloittanut lokakuussa Training as a Service -palvelun koemarkkinoinnin. Tavoitteena on yhdistää halutuimmat kouluttajat ja ICT-koulutusta tarvitsevat helppokäyttöisten pilvipalveluiden käyttäjiksi. Jo tällä hetkellä yhdistyvät yhtiöt kouluttavat pilvipalveluiden, noin 40 koulutusasiantuntijan ja 300 verkostokouluttajan avulla asiakkaittensa työntekijöitä kymmenissä maissa ympäri maailman. Yhtiöllä on koulutuskeskukset Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Helsingissä sekä Tampereella.

Parhaillaan Informator Tieturi Groupin tarjontaa kootaan yhteen verkkoportaaliin, jossa koulutukset ovat jatkossa saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä. Helposti monistettavien ja maantieteellisesti skaalautuvien pilvipalveluiden avulla yhtiö pyrkii vuosien 2017-2018 aikana laajentamaan toimintaansa erityisesti Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa Tieturi hakee lyhyellä tähtäimellä lisämyyntiä lisäämällä Ruotsissa testattua kansainvälistä kurssitarjontaa sekä EdTech-koulutustarjontaa äidinkielellä myös suomenruotsalaisille asiakkaille. 

Toimitusjohtaja Emil Robertsson: – Selvitämme joukkorahoituksen soveltuvuutta EdTech investointeihin, niiden käyttöönottoon ja kansainvälistymiseen alkuvuoden 2017 aikana joko Ruotsissa tai Suomessa. Uskomme uusien disruptiivisten ratkaisuiden parantavan asiakasarvoa ja koulutuksen kannattavuutta merkittävästi.

Soprano Oyj 

Lisätietoja:

Informator Tieturi Group,
Verkställande direktör, Emil Robertsson, +46 70 999 80 44emil.robertsson@informator.se,
www.informator.se,  www.tieturi.fi

Hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen, +358 400 413 314, arto.tenhunen@soprano.fi
www.soprano.fi
 

Soprano on kehitysyhtiö, jonka emoyhtiö Soprano Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Soprano konserni koostuu 1.1.2017 alkaen kahdesta täysin omistetusta liiketoimintasegmentistä: pohjoismainen ICT-koulutukseen erikoistunut Informator Tieturi Group ja suomalainen johtamis- ja esimieskoulutukseen erikoistunut Management Institute of Finland MIF. Kolmantena raportoidaan Soprano Oyj ja sen osakkuusyhtiöt Ambientia E-Commerce ja Brain Alliance.

Koulutustoimialalla Sopranosta on kasvanut Pohjoismaiden johtava yksityinen yritysten ja organisaatioiden kouluttaja. Juuri nyt koulutus digitalisoituu, siirtyy pilveen ja toimialajärjestelyt ovat alkaneet. Tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä sekä tarjota asiakkaalle paras kurssitarjonta, halutuimmat valmentajat sekä uusimmat oppimisympäristöt.

Kehitysyhtiö Soprano Oyj hakee uusia sijoituskohteita palveluliiketoiminnasta toimialoilta, joissa näemme rakennemuutoksen ja konsolidaation mahdollisuuksia. Erityisesti olemme kiinnostuneet yhtiöistä, joissa uusilla digitaalisilla palveluilla voidaan luoda merkittävää lisäarvoa.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group | MIF | Infor | Johtamistaidon Opisto | Informator | Tieturi | www.soprano.fi
 

Lisätietoja yrityksestämme ja palveluistamme:

Soprano Oyj
www.soprano.fi

Management Institute of Finland MIF
www.mif.fi
www.infor.fi
www.jto.fi

Informator Tieturi Group
www.informator.se
www.tieturi.fi