Soprano: Tieturi aloittaa kuukausiveloitteisen koulutuksen ensimmäisenä Suomessa

Soprano Oyj Pörssitiedote 31.1.2017 klo 9.00

Informator Tieturi Group tuo ensimmäisenä Suomeen kuukausiveloitteisen Training as a Service, TaaS-koulutuspalvelun. Koulutusta voi jatkossa hankkia henkilöstölle kuukausiveloitteisena palveluna tai perinteiseen tapaan yksittäiseen tarpeeseen.

Sopranon kokonaan omistama Tieturi aloittaa kuukausiveloitteisen toiminnan ensin ICT-koulutuksissa. Koulutukseen voi kuulua esimerkiksi projektijohtamista, ohjelmointia, robotiikkaa, digitaaliseen muutokseen valmistautumista, office-ohjelmistoja tai vaikka kyberturvaa. Paketoituna verkkokoulutusta, perinteistä luokkahuonekoulutusta ja henkilökohtainen valmentaja. Jatkuva, kuukausiveloitteinen koulutus on yrityksille edullisempi ja henkilöstöä motivoiva vaihtoehto.

– Autoja on myyty kuukausiveloituksella jo vuosikymmenien ajan. Sama toimintamalli on saatavilla myös juristi- ja työterveyspalveluissa. Nyt Tieturi tuo kuukausimallin myös koulutukseen, kertoo hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen – Asiakasyritysten henkilöstö voi sopimuksen laajuudesta riippuen osallistua Tieturin järjestämiin koulutuksiin yhdellä henkilöstömäärään sidotulla, kiinteällä kuukausihinnalla.

Informator Tieturi Groupin Ruotsin tytäryhtiön testaama TaaS-palvelu alkaa osaamiskartoituksella, jolla selvitetään henkilöstön osaamisen nykytila ja kuunnellaan toiveet työn tehokkuuden lisäämiseksi. Kartoituksen perusteella laaditaan koulutussuunnitelma ja konkreettiset toimenpide-ehdotukset.

Tieturille kuukausiveloitteinen TaaS-koulutuspalvelu on uusi liiketoimintamalli. Yhtiö hakee kasvua, tasaisempaa kassavirtaa ja enemmän osallistujia per kurssi, jolloin yksittäisen koulutuksen hintaa voidaan laskea. Vastaavasti asiakas saa rahalle enemmän vastinetta ja koulutuskulut ovat paremmin ennakoitavissa.

Soprano Oyj 

Lisätietoja:

Informator Tieturi Group
Toimitusjohtaja Emil Robertsson, emil.robertsson@informator.se
www.informator.se, www.tieturi.fi

Hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen, +358 400 413 314, arto.tenhunen@soprano.fi
www.soprano.fi

 

Tieturi Oy, Informator Tieturi Group
Sopranon kokonaan omistama Tieturi Oy on Informator Tieturi Groupin emoyhtiö. Informator Tieturi Group on noin 10 miljoonan euron liikevaihtoinen, johtava yksityinen koulutusyritys Pohjoismaissa. Sen liikevaihdosta tulee tällä hetkellä noin 70 prosenttia Ruotsista ja 30 prosenttia Suomesta.

Yhtiö panostaa voimakkaasti uusiin digitaalisiin oppimisratkaisuihin, kuten Training Cloud, Remote Cloud Access ja Continuous Learning. Kehitteillä olevan EdTech-alustan tavoitteena on yhdistää halutuimmat kouluttajat ja koulutusta tarvitsevat helppokäyttöisten pilvipalveluiden käyttäjiksi.

Tällä hetkellä yhtiö kouluttaa pilvipalveluiden, noin 40 koulutusasiantuntijan ja 300 verkostokouluttajan avulla asiakkaittensa työntekijöitä kymmenissä maissa ympäri maailman. Yhtiöllä on koulutuskeskukset Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Parhaillaan yhtiön Pohjoismaista koulutustarjontaa kootaan yhteen verkkoportaaliin, jossa koulutukset ovat jatkossa saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä. Helposti monistettavien ja maantieteellisesti skaalautuvien pilvipalveluiden avulla yhtiö pyrkii vuosien 2017-2018 aikana laajentamaan toimintaansa erityisesti Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Suomessa Tieturi hakee lyhyellä tähtäimellä lisämyyntiä lisäämällä Ruotsissa testattua kansainvälistä kurssitarjontaa sekä EdTech-koulutustarjontaa äidinkielellä myös suomenruotsalaisille asiakkaille. 

Soprano Oyj
Soprano on kehitysyhtiö, jonka emoyhtiö Soprano Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Soprano konserni koostuu 1.1.2017 alkaen kahdesta täysin omistetusta liiketoimintasegmentistä: pohjoismainen ICT-koulutukseen erikoistunut Informator Tieturi Group ja suomalainen johtamis- ja esimieskoulutukseen erikoistunut Management Institute of Finland MIF. Kolmantena raportoidaan Soprano Oyj ja sen osakkuusyhtiöt Ambientia E-Commerce ja Brain Alliance.

Koulutustoimialalla Sopranosta on kasvanut Pohjoismaiden johtava yksityinen yritysten ja organisaatioiden kouluttaja. Juuri nyt koulutus digitalisoituu, siirtyy pilveen ja toimialajärjestelyt ovat alkaneet. Tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä sekä tarjota asiakkaalle paras kurssitarjonta, halutuimmat valmentajat sekä uusimmat oppimisympäristöt.

Kehitysyhtiö Soprano Oyj hakee uusia sijoituskohteita palveluliiketoiminnasta toimialoilta, joissa näemme rakennemuutoksen ja konsolidaation mahdollisuuksia. Erityisesti olemme kiinnostuneet yhtiöistä, joissa uusilla digitaalisilla palveluilla voidaan luoda merkittävää lisäarvoa.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group | MIF | Infor | Johtamistaidon Opisto | Informator | Tieturi | www.soprano.fi

Lisätietoja yrityksestämme ja palveluistamme:

Soprano Oyj
www.soprano.fi

Management Institute of Finland MIF
www.mif.fi
www.infor.fi
www.jto.fi

Informator Tieturi Group
www.informator.se
www.tieturi.fi