Soprano ostaa verkkokauppaosaamista Virosta

Soprano Oyj pörssitiedote 16.9.2011 klo 16.00

Soprano ostaa verkkokauppaosaamista Virosta

Soprano Oyj aikoo ostaa enemmistön virolaisesta verkkokaupanohjelmistoihin erikoistuneesta ohjelmistoyhtiöstä. Pipfrog AS on vuodesta 2009 kehittänyt pilvipalveluna Magento-alustalle avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ja erikokoisille yrityksille skaalautuvaa verkkokaupan ohjelmistotuotetta. Magento on kansainvälisesti voimakkaimmin kasvava verkkokauppaohjelmisto (liite).

Soprano Oyj maksaa 51 prosentista Pipfrogin osakkeista 0,13 miljoonaa euroa käteisellä. Yhtiön perustaja Bruno Lill jää yhtiön toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Yhtiöt aloittavat myynnillisen yhteistyön välittömästi. Pipfrogin ennakoidaan yhdistyvän Soprano–konserniin 1.1.2012 alkaen. Kauppa vaatii toteutuakseen Soprano Oyj:n hallituksen hyväksynnän 31.12.2011 mennessä.

Pipfrogilla on pitkäaikainen kokemus Suomen verkkokauppamarkkinasta, sillä yhtiön henkilökunta kehitti aiemmin Smilehouse Oy:n suosittua Wosbee.com -ilmaisohjelmistoa. Sopranon verkkokauppayksikön asiakkaina on yli 1000 pientä verkkokauppiasta ja lähes 100 Suomen mittakaavassa isoa verkkokauppiasta. Kaupalla Soprano ostaa uuden ohjelmistotuotteen lisäksi teknologista osaamista yhtiön nykyisten verkkokauppaohjelmistojen monistettavuuden ja skaalautuvuuden kehittämiseksi.

Pipfrogin AS, toimitusjohtaja Bruno Lill: – Pipfrog on Virossa asiakasmäärältään suurin verkkokaupan palveluntarjoaja. Tämän osakekaupan ansiosta nopeasti kasvava Pipfrog saa kovaa ohjelmistojen markkinointiosaamista ja lisää resursseja ohjelmistotuotteemme kansainvälistymiseen. Tavoittelemme 6 uutta maata seuraavien kahden vuoden aikana.

Soprano verkkokauppayksikön johtaja Tapio Valli: – Suomesta on tällä hetkellä erittäin vaikea löytää Drupal- ja Magento-osaajia, sillä nämä ohjelmistot ovat kansainvälisesti hyvin suosittuja verkkopalveluissa. Virosta haemme nyt näitä osaajia järkevällä kustannustasolla.

Pipfrog AS:n taloudelliset luvut on esitetty liitteessä.

Soprano Oyj

Lisätietoja:

Soprano Oyj,
Toimitusjohtaja Arto Tenhunen
0400 413314
arto.tenhunen@soprano.fi
http://www.soprano.fi/

 

Soprano Oyj on Nasdaq OMX Helsingin pörssissä listattu verkkopalveluihin ja -ohjelmistoihin sekä viestintäratkaisuihin erikoistunut julkinen yhtiö. Soprano toteuttaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä operatiivisia järjestelmiä, tilausjärjestelmiä ja verkkokaupparatkaisuja, verkko-ohjelmistoja sekä myynnin ja markkinoinnin kokonaisratkaisuja yrityksille ja julkishallinnolle.

 

liitteet:
Pipfrog AS taloudelliset luvut
Avoimen lähdekoodin verkkokaupparatkaisut ja niiden kiinnostavuus maailmanlaajuisesti

Piprog AS  
tuloslaskelma (tuhatta euroa) 20.7.2009-31.12.2010
liikevaihto 96
liiketulos -11
tulos ennen veroja -14
   
tase (tuhatta euroa) 31.12.2010
pitkäaikaiset varat yhteensä 98
lyhytaikaiset varat yhteensä 47
varat yhteensä 145
   
oma pääoma yhteensä 11
pitkäaikaiset velat yhteensä 85
lyhytaikaiset velat yhteensä 49
oma pääoma ja velat yhteensä 145