Soprano myi Isoltan osakkeet Vismalle, uusi ennuste koko vuodelle

Soprano Oyj, Pörssitiedote 1.11.2016 klo 12.25

Kehitysyhtiö Soprano on myynyt yhden miljoonan euron käteiskaupalla Isolta Oy:n 35,42 prosentin omistuksensa Visma Finland Holding Oy:lle. Kauppa parantaa Sopranon rahoitusasemaa ja mahdollistaa vahvemmat investoinnit jatkuvien liiketoimintojen kehittämiseen. Osakkuusyhtiön myynnillä ei ole vaikutusta liiketulokseen.

Soprano tarkentaa samalla koko vuoden ennustettaan. Toteutuneiden yrityskauppojen jälkeen Soprano konsernin liikevaihdon arvioidaan vuonna 2016 olevan noin 16 miljoonaa euroa ja tilikauden tuloksen verojen jälkeen nousevan noin 0,3 miljoonaa euroa positiiviseksi.

– Investoimme koulutustoimialan opetusmetodien ja koulutusmenetelmien digitalisoimiseen. Uusien Training Cloud ja Remote Cloud Access –ratkaisuiden avulla pystymme lisäämään tarjontaamme, monistamaan palveluitamme sekä skaalaamaan niitä maantieteellisesti entistä laajemmalla alueella. Aloitamme myös kokonaan uusien Training as a Service (TaaS) –kuukausimaksullisten koulutuspalvelujen markkinoinnin tämän vuoden aikana ensin Ruotsissa ja myöhemmin Suomessa, kertoo hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen ja jatkaa: – Digitaalisia palveluita korostavan muutosohjelman aikana koulutusyhtiöidemme liikevaihto on pienentynyt, mutta tulos alkaa vähitellen parantua. Konsernin tilikauden tulos verojen jälkeen vuonna 2014 oli -2,5 miljoonaa euroa, vuonna 2015 se oli enää -0,4 miljoonaa euroa tappiollinen ja nyt konserni on nousemassa takaisin voitolliseksi.

Soprano Oyj

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen, arto.tenhunen@soprano.fi, +358 400 413 314, www.soprano.fi

Soprano Oyj on palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Keskitymme toimialoihin, joissa näemme rakennemuutoksen ja konsolidaation mahdollisuuksia. Erityisesti olemme kiinnostuneet toimialoista, joissa uudet digitaaliset palvelut voivat luoda merkittävää lisäarvoa.

NASDAQ Helsingin pörssissä listattu Sopranon osake tarjoaa sijoittajalle likvidin, läpinäkyvän mahdollisuuden sijoittaa kehittyviin pohjoismaisiin palveluliiketoimintoihin ja irtautua sijoituksesta niin halutessaan. Sijoituskohteen myyjälle pörssilistaus tarjoaa motivoivan mahdollisuuden hyötyä kasvusta.

Sopranosta on kasvanut Pohjoismaiden suurin yritysten ja organisaatioiden kouluttaja. Juuri nyt koulutustoimiala digitalisoituu, siirtyy pilveen ja toimialajärjestelyt ovat alkaneet. Meidän tavoitteemme on olla asiakkaalle halutuin kumppani osaamisen kehittämisessä. Tarjoamme asiakkaalle parhaan kurssitarjonnan, halutuimmat valmentajat sekä uusimmat oppimisympäristöt.

Asiantuntijamme palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa ja virtuaalisesti ympäri maailman.

Soprano Group | MIF | Johtamistaidon Opisto | Infor | Tieturi | Informator | www.soprano.fi