Soprano muuttaa tulosohjaustaan

Soprano Oyj pörssitiedote 13.10.2015 klo 14.00

Soprano muuttaa tulosohjaustaan

Soprano Oyj:n kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto ja tulos tulee olemaan ennakoitua heikompi. Konsernin Ruotsin liiketoiminta on ennakoidulla tasolla, mutta Suomessa yhtiön koulutus- ja konsulttipalveluiden myynti ei ole saavuttanut tavoitteitaan. 

Hallitus muuttaa tulosohjaustaan ja ennakoi, että vuoden 2015 jatkuvien toimintojen liikevaihto tulee olemaan edellisvuoden tasolla ja liiketulos on positiivinen. Aiemmin hallitus on ennakoinut, että jatkuvien toimintojen liikevaihto tulee kasvamaan vuodesta 2014 ja liiketulos tulee olemaan selvästi positiivinen.

Toimitusjohtaja Arto Tenhunen: – Tilauskannan perusteella viimeinen vuosineljännes tulee olemaan tuloksellinen, mutta se ei riitä paikkaamaan alkuvuoden odotettua heikompaa tuloskehitystä. Viime vuoden tappiolliseen tulokseen verrattuna koko vuoden tulosparannus tulee kuitenkin olemaan merkittävä.

Soprano Oyj

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Arto Tenhunen
+358 400 413314
arto.tenhunen@soprano.fi
http://www.soprano.fi

Soprano Oyj on palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Keskitymme toimialoihin, joissa regulaatio on muuttumassa, markkinaehtoisuus lisääntyy ja toimialajärjestelyt ovat todennäköisiä. Erityisesti olemme kiinnostuneet toimialoista, joissa digitalisaation avulla voidaan luoda lisäarvoa.

MIF – Management Institute of Finland Oy on markkinoiden johtava koulutusyhtiö. Sen www.mif.fi koulutusportaaliin on koottu erikoisalojen parhaat koulutustarjonnat suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi. Tunnetut Tieturi, Johtamistaidon Opisto, Infor, Fintra, Aspectum sekä kansainväliset yliopistokumppanit Ashridge, Berkeley ja IMD ovat osa tätä kokonaisuutta. Ruotsissa koulutamme Informator Utbildning Sverige Ab -nimellä.

FINTRA – Finnish Trade Organisation Oy on Suomen johtava kansainvälistymiskonsultti. Yhtiö auttaa asiakasta laajentamaan liiketoimintaa, vahvistamaan markkina-asemaa ja löytämään uusia mahdollisuuksia kansainväliseen kasvuun. Yhtiö tarjoaa yhdestä paikasta vientiosaamisen lisäksi tarvittavan valmennuksen sekä konsultoi rahoituksen järjestämisessä.

Soprano-konsernin asiantuntijat palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Tallinnassa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa sekä virtuaalisesti ympäri maailman. Viime vuonna konsernin yksiköt palvelivat yli 50 000 asiakasta 52 maassa.