Soprano Communications ja Rianno yhdistyvät

Soprano Oyj pörssitiedote 25.8.2014 klo 12.15

Soprano Communications ja Rianno yhdistyvät

Tänään 25.8.2014 allekirjoitetulla sopimuksella Soprano Oyj -konserni myy Soprano Communications Oy:n koko osakekannan Rianno Oy:lle osakevaihdolla ja saa syntyvästä uudesta Rianno Communications Oy -konsernista 49 prosentin omistusosuuden.

Osakevaihdolla selkeytetään Soprano-konsernin rakennetta. Uuden strategian mukaan Soprano keskittyy koulutukseen ja konsultointiin, joissa konsernilla on johtava asema Suomessa, Pohjoismaissa sekä lähialueilla.

Osakevaihto on tarkoitus toteuttaa viimeistään 1.10.2014. Osakevaihdon seurauksena Soprano Communications Oy siirtyy pois Soprano Oyj –konsernista ja Rianno Oy:stä tulee konsernin osakkuusyhtiö. Soprano Oyj:n hallituksen tulee hyväksyä osakevaihto ennen sen voimaantuloa.

Yhtiö tiedottaa kaupan voimaantulosta ja julkaisee osakevaihtoa koskevat laskelmat yhtiön hallituksen tehtyä lopullisen päätöksen kaupasta.

Uuden Rianno Communications Oy:n toimitusjohtaja ja 51 prosenttia omistava pääomistaja on Soprano-konsernin ex-varatoimitusjohtaja Riitta Auvinen. Osakkuusyhtiö ottaa vastatakseen myös Soprano konserniin kuuluvan tuoteviestintäyhtiö Promode Oy:n myynnin ja markkinoinnin. Asiakkaita palvelee jatkossa 16 viestinnän ammattilaista ja yhtiöiden yhteenlaskettu myyntikate on noin kaksi miljoonaa euroa.

Soprano Oyj:n toimitusjohtaja Arto Tenhunen: ”Sopranon uusi strategia kirkastuu kun viestintä eriytetään kasvamaan omaan yhtiöönsä. Soprano Communications on tunnettu hyvistä mediasuhteistaan ja tuloksellisesta viestintätyöstä. Uusi Rianno Communications saa Riitta Auvisesta osaavan johtajan jolla on näyttöä ja pitkä ura alalla. Uudelta osakkuusyhtiöltämme ja sen yrittäjäjohtajalta odotamme vahvaa kasvua ja hyvää tulosta.”

Rianno Oy:n toimitusjohtaja Riitta Auvinen: ”Asiakkaidemme toimintaympäristöt uudistuvat, myös viestinnän toimintatapojen pitää uudistua. Pitkästä taantumasta ei nousta tekemällä asioita entistä kovemmin samalla tavalla. Nousu syntyy, kun ajatellaan ja tehdään uudella tavalla. Nyt syntyvällä vahvemmalla kokonaisuudella pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä tuloksellisemmin ja tehokkaammin.”

Soprano Oyj

Lisätietoja:

Arto Tenhunen, toimitusjohtaja, Soprano Oyj, 0400 413314, arto.tenhunen@soprano.fi

Riitta Auvinen, toimitusjohtaja, Rianno Oy, 041 533 4010, riitta.auvinen@rianno.fi

Soprano on Pohjoismaiden suurin talouselämän kouluttaja ja Suomen johtava kansainvälistymiskonsultti. Koulutus- ja valmennuspalvelut on uuden kasvustrategian myötä keskitetty Management Institute of Finland – MIF brändin alle. Tunnetut Tieturi, Informator, Aspectum, Infor, Fintra, Johtamistaidon Opisto JTO sekä kansainväliset yliopistokumppanit Ashridge, Berkeley ja IMD ovat osa tätä kokonaisuutta. Finpro Consulting on Soprano-konsernin kansainvälistymiskonsultti. Yhtiö tarjoaa yhdestä paikasta vientiosaamisen lisäksi johtamisen, viestinnän ja tietoteknologian koulutuksen sekä rahoituksen ja vientitukien hakupalvelut. Sopranon asiantuntijat palvelevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Tallinnassa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa sekä virtuaalisesti ympäri maailman. Viime vuonna konsernin yksiköt valmensivat 67 000 asiakasta 52 maassa. Soprano Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä, osakkeen tunnus on SOPRA.