Sisäpiiritieto: Wetteri toteuttaa toisen yrityskauppansa, ostaa Palin Oy:n AutoPalin-liiketoiminnan

Wetteri Oyj Sisäpiiritieto 14.3.2023 klo 8.45

Yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö Wetteri ostaa Porissa ja Raumalla autokauppaa harjoittavan Palin Oy:n AutoPalin-liiketoiminnan. Ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy. Liiketoimintakaupassa ostajalle siirtyy henkilöautomyynti ja huolto. Liiketoiminnan arvioitu kauppahinta on n. 1,6 miljoonaa euroa. Tavoitteena on toteuttaa kaupan täytäntöönpano 30.6.2023 mennessä.

Vuonna 1948 perustetun Palin Oy:n liikevaihto vuonna 2022 oli 49 miljoonaa euroa. Palin Oy harjoittaa uusien ja käytettyjen henkilöautojen myyntiä sekä huoltoliiketoimintaa ja varaosamyyntiä AutoPalin-nimellä. Lisäksi yhtiöllä on huoltoliiketoimintaa Karla-nimellä. Liiketoimintakaupassa Wetterille siirtyy AutoPalin-liiketoiminta, joka työllistää n. 70 henkilöä automyynnin ja huollon tehtävissä. AutoPalinilla on Mercedes-Benz-, Volvo- ja Nissan-edustukset. Kaupan myötä Wetterin maantieteellinen läsnäolo laajenee merkittävästi ja yhtiöstä tulee yksi Suomen suurimmista Volvo- ja Mercedes-Benz- jälleenmyyjistä.

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

”Laajensimme hiljattain toiminta-aluettamme Itä-Suomessa ja samalla merkkiedustuksemme vahvistuivat. Palin Oy on alueellaan perinteikäs ja vahva toimija. Tämän kaupan myötä saamme vahvan tukijalan toimintamme laajentamiseen myös läntisessä Suomessa. Toteutuessaan liiketoimintakauppa tuo merkittäviä synergiaetuja. Odotan vuositasolla noin miljoonan euron tulosvaikutusta Wetterille.”

Harri Tuomi, hallituksen puheenjohtaja, Palin Oy

”Olemme strategiassamme punninneet erilaisia tulevaisuuden näkymiä ja arviomme on, että jatkossa autokaupassa menestyvät suuremmat toimijat kuin me. Wetteri on kotimaisena, luotettavana ja vakavaraisena toimijana mielestämme erinomainen jatkaja AutoPalinin liiketoiminnalle, ja myös hyvä uusi työnantaja kaupan mukana meiltä Wetterille siirtyvälle henkilökunnalle. Olemme myös iloisia siitä, että autoliiketoiminta jatkuu Satakunnassa ja Satakunnan Osuuskaupan omistamissa tutuissa kiinteistöissä.”

Liiketoiminnan arvioitu kauppahinta on 1,6 miljoonaa euroa. Vaihto-omaisuus eli uudet ja käytetyt ajoneuvot myydään rahoitusyhtiölle kaupintarahoitukseen. Vaihto-omaisuuden arvo on noin 7,9 miljoonaa euroa. Kaupan arvioidaan toteutuvan 30.6.2023 mennessä. Kauppa on ehdollinen osapuolten päätöksille, due diligence-tarkastukselle, rahoituksen varmistumiselle sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle.

Lisätietoja:

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

Puh. 0400 689 613, aarne.simula@wetteri.fi

Harri Tuomi, toimitusjohtaja, Satakunnan Osuuskauppa

  Puh. 044 725 1551, harri.tuomi@sok.fi

Wetteri Oyj – yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö

Wetteri Oyj on yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö. Henkilö-, hyöty- ja raskaan liikenteen ajoneuvojen vähittäiskaupan lisäksi yhtiö tuottaa huolto- ja vauriokorjaamopalveluita henkilöautoista raskaaseen kalustoon. Yhtiöllä on kotimaassa 33 toimipistettä, pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli noin 332 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 900 henkilöä, joista yli 70 % työskentelee huolto- ja vauriokorjaamopalveluissa. Wetteri on autoalan digitalisaation edistäjä ja tärkeä toimija yhteisellä matkalla kohti päästötöntä autoilua. Lisätietoja: www.sijoittajat.wetteri.fi

Palin Oy – Satakuntalainen Autotalo

Palin Oy on Satakunnan Osuuskaupan sataprosenttisesti omistama täyden palvelun autotalo, joka toimii Porissa ja Raumalla. AutoPalin harjoittaa uusien ja vaihtoautojen kauppaa, huoltoa ja varaosamyyntiä ja Karla-ketju monimerkkihuoltoa. Merkkiedustuksemme ovat Mercedes-Benz, Volvo ja Nissan. Palin Oy:n liikevaihto vuonna 2022 oli 49 miljoonaa euroa. Henkilökunnan määrä on 103 henkilöä.