Sisäpiiritieto: Wetteri toteuttaa kolmannen yrityskauppansa tänä vuonna, ostaa Osuuskauppa Suur-Savon autokauppaliiketoiminnan

Wetteri Oyj Sisäpiiritieto 27.10.2023 klo 9.45

Yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö Wetteri ostaa Osuuskauppa Suur-Savon autokauppaliiketoiminnan. Osuuskauppa Suur-Savo harjoittaa autokauppaa ja autohuollon liiketoimintaa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Vantaalla. Osuuskauppa Suur-Savon autokauppaliiketoiminnan merkkiedustuksiin kuuluvat Etelä-Savon Autossa Toyota sekä Savon Autokeskuksessa Mercedes-Benz, Nissan ja Opel. Liiketoimintakaupassa ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy, jolle kaupassa siirtyy henkilöautomyynti- ja huoltoliiketoiminta. Liiketoiminnan kauppahinta on 1,4 miljoonaa euroa, joka sisältää koneet, laitteet ja varaosat. Tavoitteena on toteuttaa kaupan täytäntöönpano 31.1.2024 mennessä. Wetteri Oyj:n taloudellinen ohjeistus ei muutu suunnitellun kaupan johdosta.

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

”Tämä sarjassaan kolmas yrityskauppa vahvistaa läsnäoloamme itäisessä Suomessa ja pääkaupunkiseudulla, ja on luonteva jatko laajentumisellemme. Tänä vuonna olemme vankistaneet asemaamme Itä-Suomessa ja Satakunnassa liiketoimintakauppojen myötä, lisäksi olemme avanneet neljä uutta vaihtoautokeskusta. Autoalalla toiminta keskittyy nyt suurille toimijoille, joilla on parhaat edellytykset kannattavaan liiketoimintaan ja toiminnan kehittämiseen, esimerkiksi sähköautoilun vaatimuksia vastaaviksi. Tämä kehitys on Wetterin kasvun tärkeä ajuri. Meillä on vahva kasvustrategia, jota toteutetaan määrätietoisesti.”

Ari Miettinen, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo

”Autokauppa on Suomessa suurien muutosten edessä. Autotehtaat ja automaahantuojat tekevät parhaillaan jakelutie- ja verkostosuunnittelua koko Euroopan laajuisesti. Yleinen trendi on vähentää kumppaneita ja siirtyä kohti erilaisia agenttimalleja, joiden tavoitteena on pienentää jakelutiekustannuksia. Olemme pohtineet erilaisia tulevaisuuden malleja ja arviomme on, että autokaupassa menestyvät suuremmat toimijat kuin me. Wetteri on kotimaisena, luotettavana ja vakavaraisena toimijana mielestämme erinomainen jatkaja autokauppamme liiketoiminnalle, ja myös hyvä työnantaja meiltä Wetterille siirtyvälle henkilökunnalle. Olemme myös iloisia siitä, että autoliiketoiminta jatkuu Etelä-Savossa ja Osuuskauppa Suur-Savon omistamissa tutuissa kauppapaikoissa.”

Osuuskauppa Suur-Savon autokauppaliiketoiminta työllistää 86 työntekijää, jotka siirtyvät Wetteri Auto Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Vaihto-omaisuus, uudet ja käytetyt ajoneuvot, myydään rahoitusyhtiölle kaupintarahoitukseen. Vaihto-omaisuuden arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Osana liiketoimintakauppaa ostaja ja myyjä ovat sopineet erillisestä 12 kuukauden rahoitussopimuksesta esittelyautojen varastoa koskien. Esittelyautovaraston arvo on noin neljä miljoonaa euroa. Kaupan arvioidaan toteutuvan 31.1.2024 mennessä. Kauppa on ehdollinen osapuolten päätöksille, due diligence-tarkastukselle, rahoituksen varmistumiselle sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle.

Tuloslaskelma, tuhatta euroa

Suur-Savon auto (osa Osuuskauppa Suur-Savoa)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisäisen laskennan tulos, tuhatta euroa

(ei IFRS, tilintarkastamaton)

Ennuste 2023

1–9 2023

2022

2021

Liikevaihto

65 000

52 896

64 142

60 899

Ulkoinen liikevaihto

64 000

51 795

62 533

59 873

Operatiivinen tulos

 

100

706

672

Toiminnan tulos

 

103

707

686

 

Lisätietoja:

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

Puh. 0400 689 613, aarne.simula@wetteri.fi

 

Ari Miettinen, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo

Puh. 050 531 9550, ari.miettinen@sok.fi

Wetteri Oyj – yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö

Wetteri Oyj on yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö. Henkilö-, hyöty- ja raskaan liikenteen ajoneuvojen vähittäiskaupan lisäksi yhtiö tuottaa huolto- ja vauriokorjaamopalveluita henkilöautoista raskaaseen kalustoon. Yhtiöllä on kotimaassa 39 toimipistettä, pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yhtiö työllistää noin 900 henkilöä, joista lähes 70 % työskentelee huolto- ja vauriokorjaamopalveluissa. Wetteri on autoalan digitalisaation edistäjä ja tärkeä toimija yhteisellä matkalla kohti päästötöntä autoilua. Lisätietoja: www.sijoittajat.wetteri.fi