Sisäpiiritieto: Wetteri ostaa E. Hartikaisen autoliiketoiminnan, yrityskauppa on Wetterin kasvustrategian ensimmäinen

Wetteri Oyj  Sisäpiiritieto  19.12.2022 klo 9.30

Yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö Wetteri ostaa E. Hartikaisen autoliiketoiminnan. Kaupan kohteena on Autotalo Hartikainen, ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy. Liiketoimintakaupassa ostajalle siirtyy autokauppaliiketoiminta sekä henkilöautojen huolto- ja korjausliiketoiminta ja raskaan kaluston huoltoliiketoiminta, vaihto-omaisuus, koneet ja kalusto. Kokonaiskauppahinta on noin 34,4 miljoonaa euroa. Kauppa on ehdollinen kilpailuviraston hyväksynnälle. Tavoitteena on toteuttaa kaupan täytäntöönpano 15.2.2023 mennessä.

Autotalo Hartikainen toimii Joensuussa, Kuopiossa, Iisalmessa ja Kajaanissa. Yhtiö on toiminta-alueensa johtavia autoalan toimijoita, jonka vuotuinen automyynti on noin 5500 autoa. Autotalo Hartikaisen liikevaihto vuonna 2021 oli 119 miljoonaa euroa ja liikevoitto 4,8 miljoonaa euroa. Autotalo Hartikaisen palveluksessa työskentelee 268 henkilöä. Autotalo Hartikaisen myynti- ja huoltoedustuksiin kuuluvat Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Ford, Mitsubishi, Hyundai, Kia Suzuki, Isuzu ja Volvo, huoltoedustuksiin Polestar ja DS Automobiles. Kuorma-autojen ja perävaunujen huoltokorjaamot toimivat Joensuussa, Kajaanissa ja Iisalmessa, raskaan liikenteen huoltoedustuksiin kuuluvat Mercedes-Benz, Mitsubishi Fuso, Scania, Sisu sekä MAN.

Kaupan myötä Wetterin maantieteellinen toiminta-alue laajenee merkittävästi ja Wetterin monimerkkivalikoima kasvaa kuudella automerkillä.

Wetterin toimitusjohtaja Aarne Simula:

”Autoala on voimakkaassa murroksessa. Alan keskittyminen suurempiin ja kannattavampiin yksiköihin on meidän kasvustrategiamme vahva ajuri. Nyt toteutuva kauppa on sarjassaan yhtiön ensimmäinen, tavoitteenamme on laajentaa läsnäoloamme edelleen yritysostojen kautta. Autotalo Hartikainen on hyvin johdettu autoalan toimija, joka sopii erinomaisesti osaksi Wetteriä. Kaupan myötä merkkiedustuksemme laajenee sekä henkilö- ja hyötyajoneuvopuolella että raskaan liikenteen puolella, jolloin myös orgaanisen kasvun elementtimme vahvistuvat entisestään. Henkilö- ja hyötyajoneuvon puolella edustuksemme laajenee jo 19 merkkiin, mikä on Suomen laajin merkkiedustus. Wetterin vuotuinen myyntimäärä tulee ylittämään 15 500 autoa”

E. Hartikainen Oy:n toimitusjohtaja Arto Hartikainen:

”Olemme iloisia, että Wetteri jatkaa E. Hartikaisen 38-vuotiasta matkaa autokaupassa. Wetterin ja Hartikaisen liiketoimintamallit ovat helposti integroitavissa yhteen. Näistä muodostuu yhdessä suuri ja vahva toimija, joka pystyy toimimaan entistä tehokkaammin huomioiden nopeasti muuttuvan autoalan toimintaympäristön. Wetterin ja Hartikaisen yrittäjähenkinen kulttuuri ja vahva osaaminen läpi organisaation takaa parhaan jatkuvuuden niin henkilöstön, asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneiden näkökulmasta.”

Osana kaupan rahoitusta myyjä antaa Wetteri Oyj:lle 2,0 miljoonan euron suuruisen oman pääoman ehtoisen lainan, johon liittyy myyjälle vaihto-oikeus. Laina on voimassa toistaiseksi. Myyjällä on oikeus vaihtaa osakkeet valitsemanaan ajankohtana. Osakkeiden vaihtokurssi on vaihtohetken kaupankäyntipainotettu 30 edellisen kauppapäivän keskikurssi vähennettynä 5 % alennuksella.

Osana kaupan rahoitusta Wetteri Oyj toteuttaa hallituksen antivaltuudella enintään 6,5 miljoonan euron suunnatun annin AktiiviOmistaja-ryhmälle. Merkintähinta on 16.12.2022 päätöskurssin mukaan laskettu kaupankäyntipainotettu 30 edellisen kauppapäivän keskikurssi vähennettynä 5 % alennuksella. Loput kauppahinnasta rahoitetaan rahoitusyhtiö- ja pankkirahoituksella.

Lisätietoja:

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

Puh. 0400 689 613, aarne.simula@wetteri.fi

Arto Hartikainen, toimitusjohtaja, E. Hartikainen Oy

tel. +358 50 387 1800, arto.hartikainen@hartikainen.com

Wetteri Oyj – yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö
Wetteri Oyj on yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö. Henkilö-, hyöty- ja raskaan liikenteen ajoneuvojen vähittäiskaupan lisäksi yhtiö tuottaa huolto- ja vauriokorjaamopalveluita henkilöautoista raskaaseen kalustoon. Yhtiöllä on kotimaassa 25 toimipistettä, pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli noin 332 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 600 henkilöä, joista yli 70 % työskentelee huolto- ja vauriokorjaamopalveluissa. Wetteri on autoalan digitalisaation edistäjä ja tärkeä toimija yhteisellä matkalla kohti päästötöntä autoilua. Lisätietoja: www.sijoittajat.wetteri.fi

E. Hartikainen Oy on auto- ja maanrakennusliiketoimintaa harjoittava perheyritys, joka on perustettu 1965. Maarakennuksen toimialueena on koko Suomi, kun taas autokauppa on keskittynyt Itä-Suomen ja Kainuun alueelle. Liikevaihto yhteensä 225 milj. euroa ja henkilöstö 680 työntekijää. wwww.hartikainen.com, www.maarakennushartikainen.com