Sisäpiiritieto: Wetteri on solminut Dongfeng- ja Voyah jälleenmyyntisopimuksen Nordcars Finland Oy:n kanssa – merkittävä vaikutus yhtiön asemaan sähköautomarkkinassa

Wetteri Oyj Sisäpiiritieto 12.3.2024 klo 15.30

Autoalan kasvuyhtiö Wetteri Oyj aloittaa ainoana Dongfeng- ja Voyah-sähköautojen jälleenmyyjänä Suomessa. Yhtiö on solminut 12.3.2024 jälleenmyyjäsopimuksen merkkien maahantuonnista vastaavan Nordcars Finland Oy:n kanssa. Jälleenmyyntisopimus kasvattaa merkittävästi Wetterin osuutta valtakunnallisessa sähköautomarkkinassa.

Wetterin sähköautotarjoama laajenee kuluvan vuoden aikana 8–9 uudella täyssähkö- ja lataushybridi-henkilöautomallilla. Dongfeng-merkin sähköautot asettuvat n. 20 000–60 000 euron hintaluokkaan ja vastaavat erityisesti edullisemman hintaluokan sähköautojen voimakkaasti kasvaneeseen kysyntään. Voyah-edustuksen myötä Wetterin Premium-luokan sähköautotarjoama kasvaa.

Dongfeng- ja Voyah-edustukset käynnistyvät Wetterin toimipisteissä Vantaalla, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Kuopiossa, Joensuussa ja Porissa. Wetterin paikkakunnat kattavat yli 80 % Suomen Dongfeng- ja Voyah-markkinapotentiaalista. Vuonna 2024 tavoitellaan n. 500 ajoneuvon myyntivolyymiä. Vuonna 2025 Dongfeng-malliston laajentuessa merkin myyntimäärille odotetaan merkittävää kasvua.

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

”Kiinasta on viime vuosina tullut runsaasti uusia sähköautoja eurooppalaiseen markkinaan. Me arvioimme, että näillä uusilla edustuksilla voimme laadukkaasti vastata edullisemman hintaluokan sähköautojen voimakkaasti kasvaneeseen kysyntään, ja samalla tarjota uusia vaihtoehtoja myös vaativiin tarpeisiin. Näin autamme myös edistämään vähäpäästöistä autoilua. Merkkiedustuksen laajentaminen on osa yhtiön kasvustrategiaa ja tukee orgaanista kasvuamme sekä vahvistaa asemaamme henkilöautomarkkinassa.

Juha-Pekka Mäkinen, toimitusjohtaja, Nordcars Finland Oy

”Tämä on poikkeuksellinen yhteistyö, jossa yhdistyy yksi maailman suurimmista autotehtaista, Dongfeng Motorcompany, koko EU-tyyppihyväksytyllä tuotantoportfoliollaan sekä dynaaminen autoalan kasvuyhtiö Wetteri. Yhteistyö tuo uuden ulottuvuuden Suomen autokaupan kasvun mahdollistamiseksi innovatiivisilla Premium-tuotteilla, vastuullisuudella sekä ympäristöystävällisyydellä. Odotamme innolla tätä yhteistyötä.”

Wetterillä on Suomen laajin henkilöautomerkkien ja raskaan kaluston merkkiedustus. Uusimpien lisäyksien myötä merkkien lukumäärä kasvaa 39 automerkkiin.

Lisätietoja

Aarne Simula, toimitusjohtaja, Wetteri Oyj

Puh. 0400 689 613, aarne.simula@wetteri.fi

Juha-Pekka Mäkinen, CEO, Nordcars Finland Oy

Tel. + 358 50 464 2838, juha-pekka.makinen@nordcars.com

Wetteri Oyj – yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö

Wetteri Oyj on yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö. Henkilö-, hyöty- ja raskaan liikenteen ajoneuvojen vähittäiskaupan lisäksi yhtiö tuottaa huolto- ja vauriokorjaamopalveluita henkilöautoista raskaaseen kalustoon. Yhtiöllä on kotimaassa 49 toimipistettä, pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yhtiö työllistää lähes 1000 henkilöä, joista n. 70 % työskentelee huolto- ja vauriokorjaamopalveluissa. Wetteri on autoalan digitalisaation edistäjä ja tärkeä toimija yhteisellä matkalla kohti päästötöntä autoilua. Lisätietoja: www.sijoittajat.wetteri.fi