Pelit tulevat koulutukseen

Tieturi ja PragmatIQ ryhtyvät pelillistämään koulutusta

Soprano Oyj, Lehdistötiedote 26.4.2017

Tieturi Oy ja PragmatIQ Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka laajentaa Tieturin digitaalista kurssitarjontaa entistä pelillisemmäksi. Koulutuspelien kehitystyötä jatketaan nyt yhteistyössä. 

PragmatIQ on kehittänyt pelillistettyjä verkkokoulutuspaketteja pilvipalveluna jo vuodesta 2011. PragmatIQin pelillistämisratkaisuja käytetään muun muassa oppimismotivaation kasvattamisessa ja oppien toimeenpanon seurannassa. Pelillistettyjen harjoitusjaksojen pituus voi olla ennalta määritelty tai oppimisohjelma voidaan määritellä jatkuvaksi, jolloin materiaali täydentyy oppimisohjelmaan jatkuvasti.

Tieturilla on käytössä pelimuotoisia pilvipalveluita, kuten Projektipäällikön online-treeni ja Leanscape – gamified Lean eLearning. Ensimmäinen uuden yhteistyön mukainen pelillistetty koulutus on tulossa jo kuukauden sisällä. Nyt alkanut yhteistyö on jatkoa Tieturin ”Oppimisen uudet tuulet”-seminaarille, jossa  PragmatIQ oli esiintymässä.

”Tieturi on PragmatIQille erittäin tärkeä kumppani, sillä Tieturin kurssitarjonta on laadukas ja laaja. Kumppanuutemme avulla tavoittelemme ainutlaatuisia oivallusoppimisen kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät Tieturin mittava valmennuskokemus ja PragmatIQin pelillistämisen erikoisosaaminen”, kertoo PragmatIQ Oy:n toimitusjohtaja Ville Wiik. 

”Pelillistäminen tuo oppimiseen uuden ulottuvuuden ja oivaltamisen ilon opittavaan sisältöön. Tieturi haluaa tarjota asiakkailleen erilaisia, monipuolisia oppimismuotoja ja yhteistyö PragmatIQin kanssa osaltaan mahdollistaa tämän.” kiteyttää Informator Tieturi Groupin kehitysjohtaja Pauliina Lautanen-Nissi.

”Informator Tieturi Group etsii jatkuvasti uusia koulutusmenetelmiä, jotka antavat asiakkaillemme entistäkin paremman oppimiskokemuksen. Yhteistyössä PragmatIQ:n kanssa meillä on nyt mahdollisuus laajentaa tarjontaamme pelien avulla” sanoo Informator Tieturi Groupin Pohjoismaisista koulutusratkaisuista vastaava johtaja Tobias Strandh. 

Lisätietoja:

PragmatIQ,
Ville Wiik, toimitusjohtaja, PragmatIQ Oy, +358 50 505 9445, 
ville.wiik@pragmatiq.fi

Informator Tieturi Group,
Pauliina Lautanen-Nissi, Nordic Business Development Director, +358 50 351 6277, 
pauliina.lautanen-nissi@tieturi.fi 
Tobias Strandh, Nordic Director of Learning Solutions,  +46 73 614 6589, tobias.strandh@tieturi.fi
Emil Robertsson, Managing Director, +46 70 999 8044, emil.robertsson@tieturi.fi

 

Informator Tieturi Group

Tieturi Oy on Informator Tieturi Groupin emoyhtiö. Informator Tieturi Group on noin 10 miljoonan euron liikevaihtoinen, johtava yksityinen ICT koulutusyritys Pohjoismaissa. Yhtiö panostaa voimakkaasti uusiin digitaalisiin oppimisratkaisuihin, kuten Training Cloud, Remote Cloud Access ja Continuous Learning.

Kehitteillä olevan EdTech-alustan tavoitteena on yhdistää halutuimmat kouluttajat ja koulutusta tarvitsevat helppokäyttöisten pilvipalveluiden käyttäjiksi. Tällä hetkellä yhtiö kouluttaa pilvipalveluiden, noin 40 koulutusasiantuntijan ja 300 verkostokouluttajan avulla asiakkaittensa työntekijöitä kymmenissä maissa ympäri maailman. Yhtiöllä on koulutuskeskukset Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. 

Informator Tieturi Groupin omistaa Nasdaq Helsingin pörssissä listattu Soprano Oyj.