Ennakkotieto: Soprano Oyj:n liiketulos ja kassavarat kasvoivat selvästi edellisvuodesta

Soprano Oyj pörssitiedote 4.1.2012 klo 13.55

Ennakkotieto: Soprano Oyj:n liiketulos ja kassavarat kasvoivat selvästi edellisvuodesta

Verkkoviestintäyhtiö Soprano Oyj konsernin neljännen vuosineljänneksen liiketulos on ennakkotietojen mukaan nousemassa selvästi edellisvuotta paremmaksi. Loka-joulukuussa 2011 jatkunut myynnin kasvu on nostamassa yhtiötä edellisvuosia parempaan vuosineljänneksen ja koko vuoden tulokseen. Samaan aikaan yhtiön kassavarat ovat kolminkertaistuneet huolimatta marraskuussa toteutetusta pääoman palautuksesta.

Sopranon tarjoamien verkkoviestinnän ratkaisuiden kysyntä on kasvanut edellisvuoteen verrattuna. Asiakkaat ovat olleet valmiita ostamaan enemmän yhtiön palveluita ja tekemään pitempiaikaisia sopimuksia.

Soprano Oyj:n neljännen vuosineljänneksen liikevoitto on ennakkotietojen mukaan noin 10 prosenttia liikevaihdosta (-0,5% Q4/2010). Vastaavan kauden liikevaihto on puolestaan noussut neljänneksen noin 1,4 miljoonaan euroon (1,15 miljoonaa euroa Q4/2010).

Ennakkotietojen mukaan 1-12/2011 liikevoitto on kahdeksankertaistumassa edellisvuodesta noin 0,5 miljoonaan euroon (0,06 miljoonaa euroa 1-12/2010) ja vastaavan kauden liikevaihto nousee viidenneksen noin 5 miljoonaan euroon (4,32 miljoonaa euroa 1-12/2010)

Konsernin kassavarat ovat neljännen kvartaalin aikana kasvaneet 0,77 miljoonaan euroon (0,25 miljoonaa euroa 31.12.2010), vaikka yhtiö toteutti marraskuussa yhden sentin pääoman palautuksen osakkeenomistajilleen. Kassavarojen kasvua selittää yhtiön näkemyksen mukaan hyvän tuloskehityksen lisäksi se, että yhtiön asiakkaat ovat aikaisempaa maksukykyisempiä eikä merkittäviä luottotappioita ole tullut.

Toimitusjohtaja Arto Tenhunen: ”Soprano on viimeisen vuoden aikana noussut Suomen johtavaksi verkkoviestintäyhtiöksi. Ammattilaisemme auttavat asiakkaita kommunikoimaan, palvelemaan ja ansaitsemaan verkossa aikaisempaa tehokkaammin. Tarjoamme yritysten ja julkishallinnon verkkoviestintään ohjelmistot, ratkaisut ja sisällöt selkeänä kokonaisuutena. Strategiamme mukaisesti pysyvä kilpailuetu saavutetaan yhdistämällä kommunikaatio ja teknologia.

Konsernin liiketoiminnoista nopeimmin kasvavat avoimeen lähdekoodiin perustuvat verkkopalvelut ja verkkokaupan ratkaisut sekä sisältökonsultointi. Merkittävimmät rahavirrat tulevat Drupal-, Magento- ja PHP -ohjelmistoalustoille rakennetuista palveluista, kaupoista ja viestinnällisistä sisällöistä. Sopranon käyttämät verkkoviestinnän ohjelmistot ovat kansainvälisesti nopeimmin kasvavia ohjelmistoalustoja.

Sopranon tulevaisuuden näkymät ovat tällä hetkellä merkittävästi paremmat kuin vuosi sitten. Maailmantalouden uhkista huolimatta pyrimme kannattavan kasvun vauhdittamiseen orgaanisesti ja yritysostoin Suomessa ja lähialueilla omilla osakkeillamme sekä mukavasti kasvaneen kassamme avulla.”

SOPRANO OYJ
 

Lisätietoja:
Arto Tenhunen
toimitusjohtaja
0400 413314
arto.tenhunen@soprano.fi

www.soprano.fi
 

Soprano on Suomen johtava verkkoviestintäyhtiö. Sen ammattilaiset auttavat asiakkaita kommunikoimaan, palvelemaan ja ansaitsemaan verkossa aikaisempaa tehokkaammin. Yhtiö toimittaa yritys- ja julkishallinnon asiakkailleen verkkoviestinnän ohjelmistot, ratkaisut ja sisällöt selkeänä kokonaisuutena. Yhtiö hakee strategista kilpailuetua yhdistämällä kommunikaation ja teknologian. Soprano Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä, osakkeen tunnus on SNO1V.