Käytettyjen autojen kauppa oli huhtikuussa ennätysvilkasta

Autoalan tiedotuskeskus julkisti tänään tilastot alkuvuoden autorekisteröinneistä. Huhtikuu oli ennätysvilkas vaihtoautokaupassa, ja autoliikkeissä käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin huhtikuussa 14,7 prosenttia viime vuoden huhtikuuta vilkkaammin. Tammi-huhtikuun aikana käytettyjä autoja on autoliikkeissä myyty noin 9 prosenttia viime vuotta vilkkaammin.

Uusien autojen rekisteröinti on ollut hiljaisempaa. Huhtikuussa rekisteröitiin 6 156 uutta henkilöautoa, mikä on 15,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Alkuvuoden aikana on rekisteröity 24 609 henkilöautoa. Määrä jää 13,0 prosenttia viime vuoden tammi-huhtikuun lukemaa alemmas. Tähän vaikuttaa mm. pitkään jatkunut satamalakko.

Ensirekisteröidyistä henkilöautoista on alkuvuoden aikana ollut noin 26 prosenttia täyssähköautoja ja noin 22 prosenttia ladattavia hybridejä. Ladattavien autojen osuus on ollut hieman pienempi kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa, jolloin osuus oli noin 51 prosenttia.

Autoliikkeiden alkuvuoden aikana myymistä vaihtoautoista 57 prosenttia on ollut bensiiniautoja ja noin 29 prosenttia dieselautoja. Ladattavien hybridien osuus oli noin 9 prosenttia ja täyssähköautojen noin 4 prosenttia.

Paketti- ja kuorma-autojen rekisteröinnit kasvoivat huhtikuussa

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin huhtikuussa yhteensä 889, mikä on noin 10,4 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Pakettiautoja on ensirekisteröity alkuvuoden aikana 3 352, mikä on saman verran kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa.

Myös kuorma-autojen ensirekisteröinnit kääntyivät huhtikuussa kasvuun. Kuorma-autoja ensirekisteröitiin huhtikuussa yhteensä 336, joka on 7,3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Yli 16 tonnin painoluokan kuorma-autoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 1 020, joka on 2,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Keskiraskaita 6–16 tonnin kuorma-autoja on alkuvuonna rekisteröity 59, joka on 3,3 prosenttia viime vuotta vähemmän. Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on rekisteröity 248, joka on 13,0 prosenttia viime vuoden alkua vähemmän.