Soprano myy osakkuusyhtiönsä

Soprano Oyj sisäpiiritieto 10.2.2022 klo 16.15

Soprano myy osakkuusyhtiönsä

Soprano on tänään sopinut myyvänsä verkkokaupan ratkaisuja tarjoavan osakkuusyhtiö Ambientia E-commerce Oy:n 40 prosentin osuutensa yhtiön ennestään 60-prosenttisesti omistavalle Ambientia Group Oy:lle. Kauppahinta koostuu käteisvastikkeena suoritettavasta 450.000 euron peruskauppahinnasta sekä lisäkauppahinnoista, jotka perustuvat vuosien 2021, 2022 ja 2023 Ambientia E-commerce Oy konsernin liikevaihdon kasvuun. Lisäksi Ambientia Group Oy:llä on optio lunastaa vuosien 2022-2023 lisäkauppahinnat 200.000 eurolla 30.8.2022 mennessä.

Samassa yhteydessä on sovittu peruutettavaksi vahingonkorvauskanne, jossa Ambientia E-commerce Oy vaati vahingonkorvausta pääomistaja Ambientia Group Oy:ltä. Osapuolilla ei ole asiassa tämän jälkeen enää vaatimuksia toisiaan kohtaan.

Järjestelyllä ei arvioida olevan olennaista tulosvaikutusta. Järjestely ei vaikuta Soprano Oyj konsernin liiketulokseen. Lopullinen tulosvaikutus selviää Ambientia E-commercen tilinpäätösten valmistuttua vuosina 2021-2023 tai Ambientia Group Oy:n käyttäessä optionsa 30.8.2022 mennessä. Soprano tiedottaa lisäkauppahintojen toteutumisesta taloustiedottamisen yhteydessä.

Ydinliiketoimintaan kuulumattoman osakkuusyhtiön myynti sisältyy hallituksen strategisiin linjauksiin. Kauppa vahvistaa konsernin kassaa.

Soprano Oyj

Hallitus

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pauliina-Lautanen-Nissi, 050 3516 277, pauliina.lautanen-nissi@soprano.fi
Talousjohtaja Panu Kauppinen, 044 236 3740, panu.kauppinen@soprano.fi


Soprano Group – Elinikäistä oppimista ammattilaisille

Soprano Group on kasvuhakuinen koulutusyhtiö, joka keskittyy ammattilaisten elinikäisen oppimiseen. Oppiminen tapahtuu yhä monipuolisemmin, digitaaliset etäkurssit ja itseopiskeltavat verkkokurssit ovat vakiinnuttaneet paikkaansa perinteisen läsnäkoulutuksen rinnalle. Soprano Group tarjoaa asiakkaiden hyödyksi parhaat koulutussisällöt, menetelmät ja teknologiat.

Parhaan asiakaskokemuksen takaavat kokeneet tekijät Informator Tieturi Groupissa, Management Institute of Finland MIFissä ja MIF Academyssä. Palvelemme seitsemässä kaupungissa Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä, verkoston kautta kymmenissä maissa sekä virtuaalisesti ympäri maailman. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 11,8 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 90 henkeä. Sopranon osake on listattu Nasdaq Helsingissä.
 
Lisätietoja: 
www.soprano.fi, www.mif.fi , www.tieturi.fi, www.informator.se